[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Försäljning och Service?

Elev som läser Försäljning och service

Jag vill starta ett eget företag inom modebranschen

Christoffer går andra året på Försäljnings- och serviceprogrammet. Han trivs väldigt bra på Praktiska Gymnasiet Nacka och tycker att sammanhållningen i klassen är jättebra samt att lärarna är hjälpsamma. Det roligaste under utbildningen tycker han har varit att få arbeta med entreprenörskap.

Varför valde du Försäljnings- och serviceprogrammet?

Jag valde Försäljningsprogrammet eftersom det är mycket praktik, vilket ger mig bra kontakter och möjligheter till jobb när jag är klar med utbildningen. Det kändes som utbildningen hade bra koppling till de jobb som jag är intresserad av att söka i framtiden.

Jag är väldigt nöjd med mitt val. Vi har arbetat mycket med entreprenörskap och hur man startar ett eget företag, vilket jag tycker är intressant!

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Nacka?

Skolan är jättebra! Den är inte så stor, vilket gör att man snabbt lär känna väldigt många nya kompisar. Min klass är superbra, vi har alla samma humor och en bra sammanhållning. Jag är nöjd med mina lärare och tycker att de är hjälpsamma; de berättar vad jag ska göra och de ser till så att jag verkligen förstår uppgifterna.

Hur är det att vara på praktik (APL)?

Det är jätteroligt att vara på praktikplatsen! Jag har lärt mig mycket om arbetslivet, vilket har gett mig bra erfarenheter. Jag har fått prova på väldigt många olika saker. Exempelvis har jag fått lära mig att bemöta kunder på ett bra sätt, beställa varor, fronta varor och lägga scheman.

Vilket är ditt drömjobb?

Efter studenten skulle jag gärna vilja starta ett eget företag, gärna inom modebranschen. Som det är nu så skulle jag inte vilja plugga vidare direkt efter gymnasiet, men kanske någon gång i framtiden.

Vad är det roligaste med att läsa Försäljning och service? 

Det roligaste med utbildningen har varit att få arbeta med entreprenörskap. Som jag nämnde har vi arbetat en hel del med att lära oss om hur man startar eget företag, vilket varit kul!

Varför tycker du att man ska söka till Praktiska Gymnasiet Nacka?

Om du går Praktiska Gymnasiet får du mycket arbetslivserfarenhet. Det är bra stämning på skolan och du har chans att få väldigt många nya vänner.

Vad vill du ge för tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Välj den utbildning som passar dig, inte den utbildning som dina kompisar väljer. Du kommer få nya kompisar på din nya skola.

Ikon som ska efterlikna en kundvagn

Försäljning och service

Här kan du läsa mer om Försäljnings- och serviceprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Nacka.

Om mig

Namn: Christoffer

Program: Försäljning och Service

Inriktning: Försäljning och Service

Alla Elevberättelser

Försäljning och Service finns på följande skolor

Christoffer om Försäljning och service finns även på följande skolor