[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Försäljning och Service?

Axel, elev på Praktiska Gymnasiet Nacka

Det är sköna vibes mellan lärare och elever

Axel går andra året på Försäljning och serviceprogrammet. Axel trivs mycket bra på sin praktikplats, han får arbeta i kassan, inventerat lager, hantera kundkontakter och instruera besökare.

Varför valde du Försäljning och serviceprogrammet?

Det är ett program som är brett och man kan arbeta med väldigt många olika saker när man är klar. Jag tycker inte heller om att sitta still, att arbeta praktiskt passar mig väldigt bra och därför valde jag Praktiska Gymnasiet Nacka.

Vad får du lära dig på inriktningen Försäljning och service? 

Vi gör väldigt många olika saker. Vi arbetar med teoretiska uppgifter i skolan och kopplar det till mer praktiska uppgifter där vi får gå ut och titta på hur det fungerar i verkligheten. Vi har gjort många roliga saker under utbildningen. Jag är väldigt nöjd med mitt val! 

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Nacka?

Det är en väldigt bra skola, sköna ”vibes” mellan lärare och elever. Jag tycker klassen är väldigt bra, vi har kul ihop! Alla lärare vill att man ska klara sig och är engagerade. Jag tycker mina lärare är bra!

Hur är det att vara på praktik (APL)?

Det är väldigt roligt, man får verkligen lära sig hur arbetslivet fungerar. Jag får lära mig många olika saker. Jag har exempelvis arbetat i kassan, inventerat lager, haft kundkontakter och instruerat våra besökare. Jag har många roliga minnen från min praktikplats.

Vad vill du göra efter studenten?

Jag drömmer om att resa runt i olika länder och arbeta i företag som har koppling till parkour. Som det är nu kommer jag nog inte plugga vidare precis när jag är klar, men kanske längre fram.

Har du några tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Se till så att du får en praktikplats där du trivs, då blir det garanterat roliga gymnasieår. Dessutom tycker jag att man ska söka till Praktiska Gymnasiet Nacka därför att det är en väldigt bra skola där man kommer träffa många nya kompisar

Ikon som ska efterlikna en kundvagn

Försäljning och service

Här kan du läsa mer om Försäljning och serviceprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Nacka.

Om mig

Namn: Axel

Program: Försäljning och service

Inriktning: Försäljning och Service

Alla Elevberättelser

Försäljning och service finns på följande skolor

Axel om Försäljning och service finns även på följande skolor