[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Hår- och makeupstylist?

Amanda, elev på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen

Lärarna är bäst, de kan allt inom sitt ämne

Amanda går i årskurs 2 och pluggar till Hår- och makeupstylist på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen. Hon har varit intresserad av smink sen lång tid tillbaka och älskar att lära sig nya saker inom området.

Varför valde du Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen?

Jag valde Praktiska Gymnasiet för det verkade som en bra skola med många möjligheter, och för att den hade mycket APL (praktik). Jag hade hört att det var en bra skola så jag ville testa att gå här.

På vilket sätt passar Hantverksprogrammets inriktning Hår- och makeupstylist dig?

Jag valde stylist för att jag alltid varit intresserad av smink och älskar att lära mig nya saker inom området. Programmet passar mig för jag har svårt att sitta still i en skolbänk året om men med mitt program får jag en variation av att både vara aktiv och sitta ner, det tycker jag är toppen! Sen gillar jag att ämnet är så brett och det finns massor att lära sig, jag kunde inte varit nöjdare.

Hur trivs du på Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen?

Min klass är toppen, alla hänger med alla och kommer bra överens. Det var lite stelt i klassen i början men det var bara för att allt var nytt och annorlunda. Skolan är bra, den är inte för stor eller för liten och lokalerna är nyrenoverade så det ser mycket fräschare ut nu. Alla linjer har ett eget hemklassrum, de har allt man behöver och ser jättebra ut.

Vad tycker du om dina lärare? På vilket sätt hjälper de dig?

Lärarna är bäst, de kan verkligen allt inom sitt ämne och de är så kunniga, man får verkligen all hjälp man kan få. De hjälper mig och andra för att se till så vi klarar kursen på lättaste sätt.

Hur är det att vara på praktik (APL)?

Jag har alltid gillat praktik sen jag fick göra det för första gången i 9:an. Jag tycker det är bra att min skola har praktik för att då får man se hur det är att komma ut i arbetslivet. Jag har fått göra massa saker på min praktikplats, alltifrån att prata med kunder och hjälpa dem till att lära mig hur kassan funkar och att städa. Jag lär mig att sminka andra än mig själv och får massa tips och lärorika erfarenheter som jag kan ta med mig ut i jobblivet.

Vad vill du göra efter studenten?

Jag har faktiskt ingen aning om vad jag vill göra efter studenten, men jag vet att det kommer ha något med stylist att göra. Något jag alltid velat göra är att jobba utomlands.

Vad är det roligaste du gjort under Hår- och makeupstylist utbildningen?

Det bästa minnet måste nog vara när hela klassen åkte till Berns och sminkade massa människor från TV4 i åk 1. Det var en otroligt rolig upplevelse och något jag gärna skulle göra om, alla samarbetade och man märkte att alla hade roligt.

Har du något tips till de som ska börja gymnasiet i höst?

Det tipset jag vill ge är att du inte ska välja efter vad andra väljer och tycker är roligt, välj vad du tycker om att göra eller är intresserad av.

Varför ska man söka till Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen?

Frågan är ju då; Varför skulle man inte söka till Praktiska Gymnasiet? ?

Ikon som ska efterlikna en spegel

Hår- och makeupstylist

Här kan du läsa mer om Hantverksprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Stockholm Liljeholmen.

Om mig

Namn: Amanda

Program: Hantverksprogrammet

Inriktning: Hår- och makeupstylist

Alla Elevberättelser