[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Försäljning och Service?

Eleven Alice i profil i skokans café

Det är kul att APL:en leder en någonstans

Alice valde att läsa Försäljning och Service på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka för att få lära sig mer om kundbemötande, service och försäljning. På sin praktikplats får hon göra allt som de andra gör – och dessutom har hon fått sommarjobb där!

Varför valde du att läsa Försäljning och service på Praktiska Gymnasiet Kungsbacka?

Jag valde programmet för att jag gillar försäljning, kunder och service. Att det blev just Praktiska var för att de har väldigt mycket praktik. Jag tycker det är kul att vara ute och jag tycker man får mer kunskaper på APL, man får testa sig själv. Jag är väldigt social, tänker mycket på service och jag gillar att prata, så programmet passar mig perfekt på det sättet.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?

Vi lär oss om servicekunskap, hur man pratar med kunder och hur man säljer helt enkelt. Vi läser företagsekonomi, servicekunskap, branschkunskap och ska börja med entreprenörskap nu i tvåan. Vi var på en UF-mässa förra veckan, det var kul. Jag vill starta ett UF-företag men vet inte vad jag vill göra än. 

Är det något som varit extra roligt under utbildningen? 

Praktiken är helt klart roligast! I ettan har vi APL två dagar i veckan, sen i tvåan är det tre dagar i veckan och i trean har vi APL fyra gånger i veckan. Då är vi bara i skolan en dag i veckan.

Vad är det bästa med att vara ute på praktik (APL)?

Det är att man får prata med så mycket kunder och man får mer kunskap om försäljning än man får i skolan på lektionen. Sen har jag lärt mig jättemycket i skolan också såklart, men man lär sig mer ute på APL.

Vad får du göra på din APL?

Jag har varit på olika APL platser. På IEMS i Kungsmässan har jag sålt inredning och nu är jag på The Body Shop och säljer smink och hudvård. Det är jättekul för sånt gillar jag! På IEMS fick jag plocka upp varor och prismärka. Jag jobbade där under julstressen och det var väldigt mycket att göra hela tiden, man fick aldrig stå still. På The Body Shop får jag stå i kassan, sälja, prata med kunderna och hjälpa dem hitta det bästa för just deras hy. Jag får göra allt som de andra anställda gör och det är jättekul. Jag har fått sommarjobb där nu också! Det är kul att APL:en leder en någonstans. APL:en leder ju ofta till extrajobb och helgjobb så det är jättekul.

Kan du tänka dig att göra APL utomlands?

Ja!  Jag har tänk söka utlandspraktik i trean, det hade varit roligt. Det är en möjlighet som finns på Praktiska Gymnasiet.

Vad vill du göra i framtiden?

Jag vill bli bilförsäljare! Jag har ett intresse för bilar och försäljning.  Jag vill helst bli egen företagare men man får ju börja någonstans. När jag tar studenten kan jag jobba med allt som har med försäljning att göra. Jag vill börja jobba direkt efter examen, men först ska jag åka utomlands. Jag har lagt till högskolebehörighet för att jag tänker att det är en bra möjlighet. 

Varför skulle du rekommendera Praktiska Gymnasiet Kungsbacka?

Om man vill vara ute mycket på praktik skulle jag absolut rekommendera min skola. Är man kreativ och inte vill jobba så mycket i en skolbänk är det ett perfekt program och skola att välja! Det behövs inga förkunskaper när du söker hit, du får lära dig allt som du behöver i skolan. Vill du jobba inom service och handel så tycker jag det är det enklare om man är social redan från början. 

Har du något tips till alla som ska börja gymnasiet till hösten? 

Välj något som du vill jobba med, något du verkligen brinner för och som du ser en framtid med.

Ikon som ska efterlikna en kundvagn

Försäljning och service

Här kan du läsa mer om Försäljning och service och göra en intresseanmälan till Praktiska Gymnasiet Kungsbacka.

Om mig

Namn: Alice

Program: Försäljning och service

Inriktning: Försäljning och Service

Alla Elevberättelser

Försäljning och service finns på följande skolor

Alice om Försäljning och service finns även på följande skolor