[wpdreams_ajaxsearchlite]

Hur är det att plugga Måleri?

Vi har de bästa lärarna jag träffat!

Abdullah går sitt första år på Bygg- och anläggningsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Karlstad. Han tycker att linjen passar honom väldigt bra och han trivs på skolan.

Varför valde du Bygg- och anläggningsprogrammet?

Jag har svårt att sitta still en längre tid så jag kände att det här programmet skulle passa mig väldigt bra. Vi har praktiska lektioner två dagar i veckan och vi har redan börjat med såg-övningar och lite maskiner. Det är väldigt mycket praktik på Praktiska Karlstad jämfört med andra skolor, nästan halva skoltiden är praktik.

Hur är det att plugga på Praktiska Gymnasiet Karlstad?

Vi har de bästa lärarna jag träffat! Vi har jättebra relation och vi skojar och gör massa kul tillsammans, de är mer som kompisar än lärare. Klasskamraterna är också jättebra och trevliga. Stämningen på skolan är riktigt bra, alla trevliga mot varandra. Oavsett om man känner någon kan man gå fram och prata.

Vilket är ditt drömjobb?

Jag har tänkt mycket på det men jag vet inte riktigt än, eventuellt så vill jag starta eget företag. Men jag tror att jag kommer välja måleri som inriktning i tvåan och sen börja jobba som målare efter studenten. Jag ska inte plugga vidare utan jag vill in i jobblivet direkt!

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen?

Det är ganska mycket som varit roligt. Vi hade en 7 kilometers promenad med alla ettor när vi började och sen har vi haft lite tävlingar för att lära känna varandra bättre, då var alla årskurser med.

Varför skulle du rekommendera skolan till andra?

Jag rekommenderar skolan på grund av alla elever, vi är en liten skola så vi ser varandra och känner varandra. Sen är lärarna trevliga och man kan få stödlektioner om man ligger efter.

Ikon som ska efterlikna en pensel

Bygg och Anläggning

Här kan du läsa mer om Bygg- och anläggningsprogrammet och göra en intresseanmälan till Praktiska Karlstad.

Om mig

Namn: Abdullah

Program: Bygg och anläggning

Inriktning: Måleri

Alla Elevberättelser

Bygg och anläggning finns även på följande skolor

Abdullah om Bygg och anläggning finns även på följande skolor