VVS- och fastighetsprogrammet Fastighets­tekniker

Är du social och gillar att hitta de bästa lösningarna på olika problem? Då kommer inriktningen fastighet att passa dig bra!

Föremål som representerar fastighet ligger utlagda på mörkt trä.

Ikon i form av en nyckel. Om inriktningen fastighet

Inriktningen fastighet på VVS-och fastighetsprogrammet passar dig som vill arbeta fysiskt och självständigt inom service och underhåll. Efter studenten är du färdig fastighetstekniker och kan börja arbeta direkt. I jobbet får du träffa mycket människor och arbeta i flera olika miljöer.

Under utbildningen lär du dig allt om fastighetsskötsel inom tekniska anläggningar och system såsom ventilation, värme- och kylsystem. Det finns även andra saker som dokumentation och miljöaspekter att ta hänsyn till som du får lära dig. Hos oss får du arbeta fritt och självständigt med den senaste tekniken. Du får också kunskap i hur du sparar energi, är miljömedveten, undviker arbetsskador och i att ge god service till kunder.

Högskolebehörighet:
Grundläggande högskolebehörighet ingår i alla yrkesprogram på gymnasiet. Det innebär att du inte behöver välja till några kurser för att bli behörig till vissa utbildningar på högskola eller universitet. Du kan välja bort kurserna som ger högskolebehörighet om du känner att det inte är något för dig.

Framtida yrken

  • Fastighetsskötare, Fastighetstekniker, Fastighetsvärd

Övrig info

  • Program: VVS- och fastighetsprogrammet
  • Inriktning: Fastighet
  • Programkod: VFFAS

APL & lärling Vi varvar teori och praktik under hela utbildningen!

På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagd lärande). Alla som läser inriktningen fastighet hos oss kommer att vara ute på APL i minst 15 veckor under sin gymnasietid. På vissa av våra skolor kan man också välja att läsa som lärling, då är man som elev ute på APL minst 50% av sin utbildning.

Elev på fastighet arbetar med metallrör på en vägg.

Andra inriktningar inom VVS och fastighet

Kolla in alla andra inriktningar på VVS- och fastighetsprogrammet på Praktiska Gymnasiet.

    Var detta inte för dig?

    Alla drömmer inte om att jobba med samma sak och tur är väl det! Klicka på knappen för att se alla andra utbildningar som du kan läsa hos oss.