Kök och Servering
Inom restaurang kan du jobba som kock, servitör, hovmästare eller kökschef för att nämna några av de många roller du kan ha. Eftersom restaurangbranschen ser nästan detsamma ut runt om i hela världen är det en stor efterfrågan efter kunnig personal inom köksyrkenrna.
Framtida yrken
- Kock
- Servitris - servitör

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.
Poängplan Kök och servering
GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN |
600 |
---|---|
Engelska 5 | 100 |
Historia 1a1 | 50 |
Idrott och hälsa 1 | 100 |
Matematik 1a | 100 |
Naturkunskap 1a1 | 50 |
Religionskunskap 1 | 50 |
Samhällskunskap 1a1 | 50 |
Svenska 1 och svenska som andraspråk 1 | 100 |
PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN |
400 |
Hygien | 100 |
Livsmedels- och näringskunskap 1 | 100 |
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 |
Service och bemötande 1 | 100 |
INRIKTNING: KÖK OCH SERVERING |
300 |
Mat och dryck i kombination | 100 |
Matlagning 1 | 100 |
Servering 1 | 100 |
PROGRAMFÖRDJUPNING |
900 |
Programfördjupning | 900 |
GYMNASIEARBETE |
100 |
Gymnasiearbete | 100 |
INDIVIDUELLT VAL |
200 |
Individuellt val | 200 |