[wpdreams_ajaxsearchlite]
Bild representerande programmet restaurang och livsmedel med en köksspade, tomater, kryddor, bulle, bröd och en söt bakelse.

// Restaurang och Livsmedel

Kök och Servering Borås

På inriktningen lär du dig att laga och servera mat i varmkök, kallkök och storkök. Du sätter ihop matsedlar, väljer ut råvaror och lagar maträtter utifrån dina gästers önskemål. Under din skoltid får du prova på att jobba i restaurangkök och servera. Efter studenten kan du arbeta som kock eller servitris/servitör.

Ikon för Kök och Servering
Kök och Servering

Framtida yrken

  • Kock
  • Servitris - servitör
Bild på person som häller en sås med en flaska på en maträtt i en skål.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.

Poängplan Kök och servering

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

600
Engelska 5
100
Historia 1a1
50
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1a
100
Naturkunskap 1a1
50
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1a1
50
Svenska 1 och svenska som andraspråk 1
100

PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN

400
Hygien
100
Livsmedels- och näringskunskap 1
100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
100
Service och bemötande 1
100

INRIKTNING: KÖK OCH SERVERING

300
Mat och dryck i kombination
100
Matlagning 1
100
Servering 1
100

PROGRAMFÖRDJUPNING

900
Programfördjupning
900

GYMNASIEARBETE

100
Gymnasiearbete
100

INDIVIDUELLT VAL

200
Individuellt val
200
Summa 2500

Har du frågor om utbildning?

Richard Edström, Rektor

Richard Edström

Rektor

0703-20 09 80

richard.edstrom@praktiska.se

Fler inriktningar inom Restaurang och Livsmedel i Borås

Inriktningen Kök och Servering finns även på följande skolor

Kök och Servering finns även på följande skolor