[wpdreams_ajaxsearchlite]
Bild representerande programmet restaurang och livsmedel med en köksspade, tomater, kryddor, bulle, bröd och en söt bakelse.

// Restaurang och Livsmedel

Färskvaror, Delikatesser och Catering Borås

På inriktningen får du lära dig allt om livsmedel, till exempel att välja rätt redskap och råvaror för tillagning. Du får även lära dig att kombinera mat och dryck på bästa sätt, samt duka och lägga upp mat.

Ikon för Färskvaror, Delikatesser och Catering
Färskvaror, Delikatesser och Catering

Framtida yrken

  • Butikssäljare inom färskvaror och delikatess
  • Delikatessäljare
  • Expertsäljare inom exempelvis kött och chark
Bild på person som häller en sås med en flaska på en maträtt i en skål.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Gillar du matlagning och är intresserad av smaker från hela världen? Vill du jobba i en restaurang eller ett bageri? På Restaurang och livsmedel lagar du rätter i varmkök, kallkök och storkök, bakar i bageriet och hanterar dryck och livsmedel. Du får också lära dig dukning, att servera kunder och känna på branschens höga tempo.

Poängplan Färskvaror, delikatesser och catering

GYMNASIEGEMENSAMMA ÄMNEN

600
Engelska 5
100
Historia 1a1
50
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1a
100
Naturkunskap 1a1
50
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1a1
50
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1
100

PROGRAMGEMENSAMMA ÄMNEN

400
Hygien
100
Livsmedels- och näringskunskap 1
100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
100
Service och bemötande 1
100

INRIKTNING: FÄRSKVAROR, DELIKATESSER OCH CATERING

600
Personlig försäljning 1
100
Personlig försäljning 2
100
Livsmedels- och näringskunskap 2
100
Mat och butik 1
100
Mat och dryck i kombination
100
Service och bemötande
100

PROGRAMFÖRDJUPNING

600
Programfördjupning
600

GYMNASIEARBETE

100
Gymnasiearbete
100

INDIVIDUELLT VAL

200
Individuellt val
200
Summa 2500

Har du frågor om utbildningen?

Richard Edström, Rektor

Richard Edström

Rektor

0703-20 09 80

richard.edstrom@praktiska.se

Fler inriktningar inom Restaurang och Livsmedel i Borås

Kök och Servering

Kök och Servering

På inriktningen Kök och Servering lär du dig att laga och servera mat i varmkök, kallkök och storkök.

Inriktningen Färskvaror, Delikatesser och Catering finns även på följande skolor

Se var inriktningen finns

Färskvaror, Delikatesser och Catering finns även på följande skolor