[wpdreams_ajaxsearchlite]
Vinglas hänger upp och ner i en restaurangmiljö

Eleverna driver hela Baggen

Vi har pratat med Richard Edström, rektor på Praktiska Gymnasiet Borås om elevrestaurangen Baggen.

En solig höstdag 2009 slog Restaurang Baggen upp portarna för första gången. Personal och elever har sedan dess förvandlat fina råvaror till ännu finare maträtter.

Restaurang Baggen är Praktiska Gymnasiet Borås restaurang för Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Restaurangens lokaler fungerar både för att bedriva professionell restaurangutbildning och erbjuda lunchservering alla vardagar.

– Tre rätter serveras varje dag, kött, fisk och veg. Alla tre går rätt bra – men ärtsoppa på torsdagar är populärt säger Richard Edström, rektor på skolan. 

För eleverna på skolan är Baggen en bra språngbräda ut i arbetslivet eftersom det ger en mer realistisk bild om hur det är att jobba på restaurang.

– Eleverna driver hela Baggen- i den mån de finns på plats. Programmet har fyra lärare som handleder och kan ta över om det behövs avslutar Richard Edström. 

Alla nyheter