Du är här:

Ansökan

Din resa börjar här

Vägen till att välja gymnasium ser olika ut för alla.

Samir visste redan som barn att han ville jobba i butik när han sökte till oss, nu är drömmen att bli butikschef.

Filippa bytte skola, program och inriktning till vårt Hantverksprogram med inriktning frisör efter att ha provat på en yrkesdag.

Niklas valde Sjöfartsprogrammet efter hans favorit TV-program och minnen av Finlandsbåtarna som åkte förbi utanför farmor och farfars hus i Stockholm.

Att välja Hotell och Turism var självklart för Lovisa efter att hon besökt ett av våra Öppet Hus.

Nu är det din tur. Under dina tre år hos oss hjälper vi dig att hitta din egen väg, från första skoldagen till studenten. Vårt mål är att din utbildning ska leda till jobb, gärna direkt efter att du tagit examen.

Vi ser fram emot att följa din resa.

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjligheten att komma in på ett nationellt program, eller att börja arbeta. Du kan läsa introduktionsprogrammen på alla våra skolor.

Yrkesintroduktion (IMY) och Programinriktat val (IMR) går att läsa på de flesta av våra program. Kontakta rektorn på orten du vill gå för mer information.

Din ansökan

Börja genom att  välja skola i menyn. Genom att sedan klicka dig vidare på knappen "gå vidare" kommer du fortsätta att genomföra din ansökan via en extern ansökningssida. Du lämnar då praktiska.se för att färdigställa ansökan. Kontakta skolan på din ort om du har några frågor eller funderingar inför din ansökan.

 

Välj skola