Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Stockholm Liljeholmen

Hej, vad kul att du har hittat fram till just vår skola!
På vår skolsida kan du hitta information och nyheter som handlar om de program och inriktningar som just vi erbjuder på vår ort. Känner du att du har frågor även när du har surfat runt på vår skolsida? Då ska du inte tveka att kontakta oss på skolan så ska vi hjälpa dig med dina funderingar.
 

Vi ger högskolebehörighet!
 

Om du går nationellt program på vår skola har du alltid möjlighet att läsa kurserna Engelska 6, Svenska 2 och Svenska 3 som krävs för grundläggande högskolebehörighet.
 
Välkommen!
 
Kontakt:
Rektor Christine Ripås
070 615 19 80
christine.ripas@vindora.se 
 
SYV Catharina Grönborg
0706-707695
catharina.gronborg@praktiska.se
 
81% av våra elever har jobb direkt efter studenten.
 

Snart är det dags för Student 2017!

Vi välkomnar alla vänner/ familjer för att fira våra studenter torsdagen den 8/6!
Eleverna på Praktiska Gymnasiet Liljeholmen kommer att springa ut klockan 10:00 vid de stora dörrarna på Lövholmsvägen 2. (vid matsalen) Se till att vara där i tid då det kan bli ont om parkeringsplatser i området.
Välkomna! 

Lovisa lär sig nya spännande saker varje dag

Lovisa Lindekrans tycker det bästa med APL är att det är roligt och att hon lär sig hur arbetslivet fungerar. Idag går Lovisa i årskurs tre på hotell- och turismprogrammet på Praktiska Gymnasiet Liljeholmen och hon har lärt sig massor. Inte minst på sin APL-plats sedan tre år, Scandic Täby.
- Jag har vuxit hur mycket som helst som person, berättar Lovisa.
Lär mer om lovisas tid på skolan och APL:n här
 

Nu startar vi Praktiska Gymnasiet Stockholm Bromma!

Vi kan stolt meddela att vi fått tillstånd att starta ytterligare en skola, Praktiska gymnasiet Stockholm Bromma. Vi kommer bedriva programmen VVS-och fastighet samt Restaurang och livsmedel i Bromma.
Läs mer om skolan här
 

Förstklassig skola - igen! 16/17

Vi har återigen blivit certifierade av VVS-branschen - VVSYN!
Läs mer här.
 

Rektor Christine Ripås föreläser om UF

"Entreprenörskap på riktigt 2016" är världens största mässa för
UF-företagare. Den 22/2 bjuds det till lunch med temat "Hur kan kontakten mellan skolan och näringslivet stärkas?"
 
Det är ett möte mellan UF-lärare och näringslivet och de medverkande är bland annat Günther Mårder, VD för Företagarna, Ragnar Åsbrink från Skolverket och Christine Ripås, rektor Praktiska Gymnasiet Stockholm. 
 
Christine Ripås föreläser om yrkesprogrammen och UF som en naturlig del på ett gymnasium där eleverna inte längre säger: "Jag ska bli målare" utan "Jag ska bli målare och starta eget".
 
 Läs mer här
 

Vi är glada och stolta

Kl. 11.00 den 8/2 kom beslutet från Skolinspektionen som visar att Praktiska Gymnasiet Stockholm på alla punkter uppfyller sitt uppdrag som gymnasieskola. De brister man påpekade i somras har skolan åtgärdat och Skolinspektionen lämnar nu tillsynen av Praktiska Gymnasiet Stockholm. Ett helt grönt protokoll som bekräftar det vi redan visste – att vi är Stockholms bästa yrkesskola!
 

Nu drar vi till New York igen!

Hotell- och turismprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Stockholm åker till New York för en hel veckas resa där de ska uppleva en av världens mest imponerande storstäder och spana in kända hotell och sevärdheter.
Läs mer här!
 

Elevberättelse av Alda Wall

När jag skulle välja till gymnasiet ville jag studera i Stockholm. Jag var trött på Örebro och nyfiken på vad Stockholm hade att erbjuda, både inom studier och annat. Jag valde Praktiska Gymnasiet Stockholm bland annat för att det ligger otroligt bra, det är nära till allt och det finns massor av andra skolor i området och det är som ett studentcampus.
Läs Alda Walls berättelse om sin gymnasietid här!
 

Är du inte behörig till gymnasiet?

Vi på Praktiska Gymnasiet Stockholm erbjuder dig som saknar behörighet att läsa programinriktat individuellt val  eller yrkesintroduktion mot något av skolans yrkesprogram. Läs mer här.
 

1000 kronor extra till dig som blir lärling.

När du läser som lärling så får du 1000 kr extra i månaden utöver studiebidraget från CSN. 
Här hittar du information på CSN:s hemsida om Lärlingsersättning.

Här hittar du oss!

Mejerivägen 2
117 43 Stockholm
 stockholm@praktiska.se
 

Uppropstider 

Årskurs 1: Välkomna till ert drömyrke! Upprop 22/8 kl. 10.00 på Mejerivägen 2
 
Årskurs 2 och 3: Upprop 17/8 kl. 09.00 på skolan. Sedan startar ni med tre veckors sammanhängande praktik v. 34-36.
Tillbaka enligt schema v. 37.
 

Kontaktpersoner under sommaren 2017

V. 32-33 Christine Ripås, Rektor, tel: 070-615 19 80

På gång på praktiska

Nyhet 2017-06-20

För några veckor sedan fick vinnarna Laura, Ariadna och Axel i vår Instagram tävling sina priser...

Nyhet 2017-06-19
Vårt studentfirande i slutet av förra veckan var både efterlängtat och glädefyllt. På Skaraborgs...
Nyhet 2017-06-1
Nu kan du äntligen följa en central Facebooksida för alla Praktiska gymnasium. Ta del av nyheter,...