Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Timmy hade siktet inställt på vad han skulle göra efter utbildningen.

– Att fortsätta att utbilda mig inom industri var självklart.

Timmy Risberg tog studenten från industriprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Gävle sommaren 2013. Under studietiden på Praktiska Gymnasiet var Timmy ute på två olika praktikföretag och fick möjligheten att sätta sig in i industriarbetet på många varierande sätt. Han fick prova på allt ifrån reparationer på stora industrier till nybyggnation inom smide.
 
Efter studenten var Timmy redan fullt införstådd med hur hans framtid skulle bli de närmsta åren. Till att börja med så var det sommarjobb på Sundbergs smide som varit Timmys praktikplats det senaste året och där han även jobbat under andra lov. Därefter skulle det bli vidare studier inom verkstadsindustrin.
 
– På våren i trean var jag på en CNC utbildning på ett företag i Sandviken. CNC handlar om, för den som inte vet, datastyrda verkstadsmaskiner. Det här var något som jag verkligen fastnade för så jag kollade upp redan under den utbildningen om det fanns någon vidareutbildning, det gjorde det. – Fördelen med Praktiska Gymnasiet är att det är en liten skola med små klasser. Alla vet vem man är bland både lärare och elever. Man blir sedd. Man får mycket hjälp oavsett vilken lärare det gäller och man kan alltid fråga någon lärare och räkna med att få hjälp.
 
– En annan sak med Praktiska Gymnasiets utbildningar är att man är ute på praktik en stor del av utbildningen vilket gör att man får en verklighetsuppfattning av yrket på ett annat sätt än när man går i skolan. En annan fördel med det är att man träffar mycket branschfolk och på så sätt skaffar man kontakter. Det är viktigt när man skall söka jobb.
 
– När man som jag skall ut i industrin och arbeta så är det en hel del olika certifikat och kurser som man behöver för att jobba, så som heta arbeten, SSG och ställningsbyggnads- och skyliftkurser. Detta är något man annars får bekosta själv men på Praktiska Gymnasiet i Gävle får man alla dessa kurser, vilket motsvarar ca 5–6000 kronor om man skall betala det själv.

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...