Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

O
O

Stylisteleven Nathalie fick uppleva Fashion Week

Nathalie Nordmark går tredje året på Praktiska Gymnasiet Nacka där hon läser inriktningen Hår- och makeupstylist. Till sommaren tar hon studenten och ser fram emot att först och främst leva livet men också självklart att jobba.

Nathalie extrajobbar redan nu på sin praktikplats Face Stockholm och hon hoppas att det blir mer jobb där framöver. Hon kan tänka sig att jobba varva butiksjobb med frilansuppdrag. Den variationen skulle vara toppen tycker hon. Under Fashion Week i Stockholm fick Nathalie och hennes klasskamrater vara med om många spännande och lärorika upplevelser. Här nedan följer en intervju med Nathalie.
 
Vad heter du och vilket program går du?
Jag heter Nathalie Nordmark och jag går sista terminen på Hantverksprogrammet inriktning Hår- och make up stylist.
 
Varför valde du Hår- och make up stylist?
Jag var skoltrött och ville inte gå en “plugglinje” utan ville läsa något jag gillade att göra på fritiden. Make up, hår och utseende intresserar mig så därför valde jag Hår- och make up stylist. 
 
Du går sista terminen på Praktiska Gymnasiet. Vad ska du göra efter studenten?
Först och främst leva livet men självklart också jobba. Jag kommer att jobba inom yrket. Jag har redan extrajobb på min praktikplats Face Stockholm och hoppas på mer jobb där. Frilansjobb intresserar mig och jag vill gärna ha ett varierat jobb. Varva butikjobb med frilansuppdrag vore toppen!
 
Du och dina klasskamrater har varit ute på en del uppdrag eftersom det varit Fashion Week. Ni var med på Bröllopsmässan på Grand Hotell Stockholm - vad gjorde ni där?
Vi lade make up på de som besökte Bröllopsmässan. Vi stod i en monter tillsammans med en fotograf Armand Dommer och gjorde både make up och hår på de som ville. Jag la säkert över tio make up’s på kort tid och fick öva upp hastigheten och få mer erfarenhet. Det var mycket lärorikt.
 
Vad var bäst med Bröllopsmässan?
Det var ett bra sätt att skaffa kontakter eftersom det var många blivande brudar där. Många frågade om jag kunde göra deras bröllopsmake up och jag lämnade mitt telefonnummer till de som var intresserade vilket leder till jobb i framtiden för mig.
 
Sedan assisterade ni stylist Robert Rydberg under Tigers visning. Vad gjorde ni där?
Vi var påklädare och det var helt nytt för mig. Det var förstås extra spännande eftersom det var för Robert Rydberg. Han är ju en av Sveriges främsta stylister. Det var stressigt men framförallt fantastiskt roligt.
 
Kan du berätta om modevisningen för designern Sofi Strokatto? Du hade ett speciellt uppdrag där?
Det var en visning med kläder från en rysk designer som heter Sofi Strokatto och det var Richmond design som organiserade visningen. Jag ansvarade för gruppen som var med från Praktiska Gymnasiet Nacka.
 
Jag var på möte dagen innan med ansvarige make up och hårstylist och gick igenom visningen. Vi planerade hur allt skulle gå till, vilken typ av make ups och hårstylingar vi skulle göra för att veta vilka produkter och verktyg vi behövde ha med oss.
 
Det var en heldag från 09.00 - 21.00. Vi började med att samlas på en salong på Kommendörsgatan där vi gjorde make up på 24 modeller. Sedan åkte vi limousin från salongen till en våning på Strandvägen där vi åt lunch samt gjorde touch ups och läppar på alla modeller. Efter det åkte vi limousin igen till visningen som var på Myntkabinettet och där gjorde jag fler touch ups efter att de var ombytta. Jag fick sedan möjlighet att titta lite på visningen.
 
Man fick verkligen se hur ett sådant uppdrag går till - allt från planering till genomförande. Det roligaste var att se slutresultatet och jag är glad att jag fick vara med hela vägen.
 
Jag tycker det är bra att vi fått möjlighet att prova olika delar inom stylist - make up på mässa, påklädare på visning och make up till en visning. Man får se hur branschen fungerar. Det här är något jag vill jobba med i framtiden.
 

På gång på praktiska

Nyhet 2017-11-23

Se filmen från vår elevrådskonferens den 6-8 november för Praktiska Gymnasiets och Hagströmska...

Nyhet 2017-11-13
Kom förbi och kolla in våra två montrar (C10:51 & C14:20) på Gymnasiemässan i Älvsjö 23-25/11...
Nyhet 2017-11-13
6-8 November hölls Praktiska Gymnasiet och Hagströmskas årliga elevrådsträff på huvudkontoret i...