Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Rickard blev ett riktigt bilproffs

I motorbranschens årliga yrkesprov blev Rickard Holmgren från Praktiska Gymnasiet i Linköping bästa bilmekaniker i länet och 5:a i hela landet. Nu väntar fast anställning efter studenten. Anställningskontrakt har han haft länge.

– Jag är inte förvånad att Rickard blev bäst i länet på yrkesprovet, vi på Prodema är så klart väldigt stolta. Rickard har gjort sin praktik hos oss och han har jobbat här under alla lov. Han är verkligen en tillgång i företaget och har blivit en i gänget, säger Jochen Miedl-Ohlsson som är arbetsledare på Prodema fordonsteknik och som följt Rickard under hans utbildning. Rickard är en oerhört komplett biltekniker genom att han kombinerar praktiskt handlag med teoretiska djupkunskaper. Vi har haft många praktikanter genom åren och det är alltid roligt att se en tonåring utvecklas så som Rickard har gjort, säger Jochen Miedl-Ohlsson.
 
– Jag valde Praktiska Gymnasiet eftersom jag ville jobba med händerna och inte sitta still i skolan, säger Rickard själv. Med facit i hand blev det mer företagspraktik än jag hade vågat hoppas på. Jag har haft samma praktikplats hela tiden, Prodema fordonsteknik i Linköping. De har verkligen gjort allt för att jag ska utvecklas. De har låtit mig vara med på många jobb på allt från personbilar till maskiner och lastbilar Jag har till och med fått bygga helt nya spolbilar.
 
På Prodema fordonsteknik kände man tidigt att Rickard var en ung mekaniker att satsa på, därför skrevs anställningskontrakt efter halva utbildningstiden.
 
– Det kändes riktigt bra med ett anställningskontrakt redan i tvåan, säger Rickard. Jag tycker faktiskt synd om de kompisar som läser studieförberedande program och inte vet någonting om jobb i framtiden. Genom att gå en lärlingsutbildning får man bra chanser till jobb. Man växer liksom in i sin blivande yrkesroll. Hur duktig man blir handlar nog om hur nyfiken och intresserad man är av vad som händer i verkstaden. Jag är intresserad av teknik och att jobba med händerna så det här passar mig perfekt, säger Rickard. Nu ska det bli skönt att börja jobba på heltid, avslutar 19-åringen.
 
Av Praktiska Gymnasiets elever får hela 73 % jobb efter studenten.
Ytterligare 10 % väljer själva att studera vidare på högskola eller universitet.

På gång på praktiska

Nyhet 2017-11-13

Kom förbi och kolla in våra två montrar (C10:51 & C14:20) på Gymnasiemässan i Älvsjö 23-25/...

Nyhet 2017-11-13
6-8 November hölls Praktiska Gymnasiet och Hagströmskas årliga elevrådsträff på huvudkontoret i...
Nyhet 2017-10-24
Onsdag 25 oktober kl.18.00-20.00. Kom och se våra lokaler, träffa vår personal och få all...