Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Om oss

Praktiska i Örnsköldsvik startade sin verksamhet HT2007. Skolan ligger vid E4:s norra utfart och är inrymd i moderna och fräscha lokaler där både verkstäder och teorisalar ryms. Vi bedriver lärlingsutbildning med många olika yrkesprogram. Läs mer om våra program till vänster.
 
Idag har vi 104 elever och 13 lärare på vår skola. Vi är en liten skola med ett stort hjärta där småskaligheten och närheten mellan elever och lärare utgör en viktig grund för att du ska få en framgångsrik utbildning.Det är just småskaligheten som gör att vår skola sticker ut. Vi är bra på att individanpassa och hitta på individuella lösningar för eleven.
 
Förutom att vi är bra på att individanpassa så tycker de allra flesta eleverna att vi har en bra skola som är trygg att komma till. Vi har satsat väldigt mycket på värdegrund vilket vi anser är en av de viktigaste man kan ha idag. Hos oss får man vara precis som man är och vi är mycket stolta över vår skola!
 
Vår matsal är det många elever som tycker om, den är liten men alla får plats och det serveras god mat från restaurangen Rickard sång kock, en känd lunchrestaurang i stan.
 
Snabbfakta
Hur fungerar praktikarbetet?
50% av din utbildning hos oss är ute på APL (Arbetsplatsförlagt lärande). I åk 1 har du ca 1-2 dagars praktik, åk 2 är det 2-3 dagar och i åk 3 har du 3-4 dagars praktik, beroende på hur din studiesituation ser ut. Denna prakik sker kontinuerligt hela året. Din mentor har kontinuerlig kontakt med din handledare.
 
Vem fixar prakikplatsen?
Din mentor ordnar med praktikplats. Viktigt är att praktikplatsen passar just dig och att det finns en bra handledare på företaget. Självklart kan du ordna en egen praktikplats om du vill i samråd med din mentor.
 
Hur läser jag till högskolebehörighet?
Det gör du i det individuella valet  inför åk 2 och 3. Vår studie- och yrkesvägledare går igenom högskolebehörighet och examen för alla elever då de börjar på höstterminen samt inför individuella valet.
 
Hur stora är chanserna att få jobb?
Detta beror mycket på elevens egna vilja och engagemang men vi anser att förutsättningarna är stora då du har så mycket praktik. Du får en chans att visa upp vad du kan för det företag du har prakik på och de får verkligen lära känna dig och du lär känna företaget. Av de som tog studenten 2016 gick 84% direkt till arbete eller fortsatta studier.
 
FYR
Vi är anslutna till FYR, vilket betyder att hos oss kan du få Yrkescertifikat vid genomförd utbildning till Florist. Fyr står för Floristernas Yrkesråd. Du kan läsa mer om FYR här
 
Välkommen med din ansökan och första steget mot kommande yrkesliv.
 
Klicka på Karta för att se var vår skola ligger någonstans! 
På detta klipp får du möta Tomas som går på ett av Sveriges Praktiska skolor! Film

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...