Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

O
O

Lisa är glad - praktiserar med Arga Snickaren!

Jag tog en stund och pratade med en av våra avgångsstudenter på skolan som gör sin praktik på ett riktigt coolt sätt!

Vad är det bästa med Praktiska Gymnasiet i Södertälje?
 
– Det är nog min målarlärare Nicklas som är en riktigt bra lärare. Nicklas undervisar så att man får känna att man går på ett gymnasium. Han hjälper oss att planera, peppar oss och är en bra mentor. Han brukar först visa hur han tycker att man ska göra, sedan bollar vi idéer och efter det kan vi komma med våra förslag.
 
Varför valde du Praktiska Gymnasiet?
 
– Ja, först var jag på en annan skola också men deras lokaler var ofräscha. På Praktiska Gymnasiet i Södertälje var det fräscha lokaler och det tycker jag är viktigt. Ingen vill vara i en jobbig miljö. Det är en ganska liten skola vilket blir trivsamt och när jag var på besök behövde man inte en karta för att hitta rätt. Det blir en trygghet i att man kan lära känna alla.
 
Hur kom du i kontakt med Praktiska Gymnasiet i Södertälje?
 
– Jag var på besök och kollade hur skolan var, och sen kollade jag på nätet och där fanns mer information om skolan.
 
Vilka tips har du till andra elever som funderar på att börja på Praktiska?
 
– Var ambitiös, speciellt när ni är på praktik. Man måste vilja OCH vara ambitiös. Är man ambitiös kommer man någonstans fortare, och det är ingen idé att välja en praktisk skola om man inte gillar att jobba. Man får verkligen snabbt känna på hur arbetslivet är och om det är ens ”grej” Är man sedan ambitiös skapar det möjligheter till helgjobb och sommarjobb.
Du har ju praktik på inspelningen av tv-programmet Arga Snickaren. Hur är det?
 
– I början var det väldigt nervöst. Jag hade inte träffat Sussie eller Anders (Arga snickaren) men har jag vant mig vid hur det går till och jag tycker att det funkar bra. Jag tycker att det är riktigt kul! Vi är ett fantastiskt byggteam!
 
Hur är det att vara med på tv?
 
– Väldigt kul och ganska speciellt! Man kan känna sig mer pressad än annars, men alla är medvetna om att jag är praktikant och förstår och ser att jag klarar massa saker.
 
Vad skulle du vilja att elever som redan går på eller vill börja på Praktiska Gymnasiet ska tänka på för att lyckas?
 
– Man får aldrig sluta försöka och man måste våga. Vågar man inte blir det svårt. Ta steget! Ingenting kommer att hända om man inte tar steget själv, jobben kommer inte till dig. Det gäller att ta initiativ själv, visa intresse och... var ambitiös!
 
Praktiska Gymnasiet i Södertälje har funnits sedan 2006 och är en väl etablerad gymnasieskola för yrkesintresserade elever. Förra året fick 73 % av Praktiska Gymnasiets elever jobb efter studenten! Våra styrkor är de små yrkesklasserna, vi är den lilla skolan med stora
gemenskapen. Våra engagerade lärare och närheten mellan elever och personal bidrar till en bra stämning där alla får utvecklas så långt de vill i sin egen takt.

 
Gör som Lisa gjorde – kom och hälsa på oss!
 
Varmt välkommen!
 
Dejan Matic, rektor
Praktiska Gymnasiet Södertälje

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...