Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Låssmed, kan det vara ett yrke för dig?

Poängplan Låssmed/Malmö
 
Jag heter Pierre Isgren och arbetar som låslärare sedan 2002 på Praktiska i Malmö, Limhamn. Innan jag blev lärare så hade jag arbetat som låssmed i över 30 år och jag har nästan inte haft en tråkig dag på jobbet…
Varför inte det kanske du undrar? Jo, låssmedsyrket är nog det mest omväxlande yrke som finns. Visst finns det dagar där man upprepar samma moment, men de flesta arbetsdagarna har en stor bredd där du gör många olika saker och träffar många nya människor.
 
En arbetsdag kan se ut så här:

  • 08:00-10:00 är du inne i butiken, tillverkar låscylindrar och nycklar, säljer lås till fastighetsbolag och privatpersoner. Svarar i telefon och planerar in jobb som ska utföras
  • 10:00-12:00, kör du på en akut låsöppning efter stöld av nycklar och byter även ut  låset.
  • 12:30-14:00, monterar du en dörrstängare på en skola.
  • 14:00-16:30, monterar du en elektroniskt lås i en fastighet och programmerar in korten som ska öppna dörren

 
Är du en social person med bra finmotorik och intresserad av att praktiskt använda mekanisk och elektronisk teknik, så är låssmed ett yrke för dig!
Det passar dig som vill jobba med service och du får gedigna kunskaper om hur olika lås- och säkerhetssystem fungerar. Både utbildning och arbetsmarknad präglas av ett starkt säkerhetstänkande. Detta medför att du måste kunna visa upp ett godtagbart intyg från polisen för att kunna bli antagen till utbildningen. Både tjejer och killar kan bli låssmeder, det är inte speciellt fysiskt ansträngande men kan ibland kräva en stor portion tålamod.
 

Låssmed - ett framtidsjobb

Gymnasieprogrammet Hantverk med inriktning Låssmed är en treårig utbildning där teoriundervisningen i skolan varvas med en stor del praktik i ett branschföretag. I snitt har du praktik/APL (Arbetsplatsförlagt lärande) på ett företag ungefär halva skoltiden.
Man kan säga att man i utbildningsprogrammet tagit tillvara de bästa delarna från det tidigare lärlingsprogrammet och kombinerat detta med gymnasiets teoriundervisning. Detta innebär att också undervisning sker i skolans kärnämnen.
 
Med utbildningen som grund kommer möjligheter att finnas till vidareutbildning med ytterligare kompetenshöjning inom yrket och du har även möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet.
 
Utbildningens upplägg – med praktik i branschföretag – ger dig som elev en stor chans till ett jobb efter avslutat utbildning.

På gång på praktiska

Nyhet 2017-11-23

Se filmen från vår elevrådskonferens den 6-8 november för Praktiska Gymnasiets och Hagströmska...

Nyhet 2017-11-13
Kom förbi och kolla in våra två montrar (C10:51 & C14:20) på Gymnasiemässan i Älvsjö 23-25/11...
Nyhet 2017-11-13
6-8 November hölls Praktiska Gymnasiet och Hagströmskas årliga elevrådsträff på huvudkontoret i...

Relaterade dokument