Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

O
O

”Jag lever min dröm”

Kathleen Jörgensen är 22 år och satsar redan på att starta eget företag. Hon tog studenten förra året från Praktiska Gymnasiet i Halmstad, där hon läste programmet Hantverk med inriktningen Hår- och makeupstylist. Hon fick årets hantverkspris för 2013 - ett stipendium på 10 000 kronor av Halmstads Hantverks och Industriförening.

Kathleens två stora intressen i livet är dans och smink. Nu vill hon göra sminket till mer än bara en hobby genom att bli frilansande stylist, och längre fram öppna och driva en egen salong. Hennes koncept är 100 procent naturliga produkter och ”lyx för alla”.
 
Hon har fått en värdefull startgrund tack vare utbildningen på Praktiska Gymnasiet i Halmstad; en skola där hon trivdes väldigt bra.
 
– Vad var bra med Praktiska Gymnasiet?
 
– Här gavs möjligheter att kunna sticka ut lite. Det arrangerades mycket kring yrket kopplat till arbetslivet. Därför kunde man engagera sig och ta tillvara på alla tillfällen att få erfarenhet. Vi hade till exempel sminkning kring olika modevisningar, halloweensminkning för företag och vi var engagerade i Bröllopsmässan.
 
– Varför valde du Praktiska Gymnasiet?
 
– Jag valde Praktiska Gymnasiet för att det var en yrkesskola och liten. Jag upplevde att vi alla fick stöd och hjälp närhelst vi behövde det, för att vi syntes. Mentorerna och alla andra på skolan vände och vred på allt för att hjälpa till på bästa sätt. Alla var flexibla och det hittades lösningar på allt. Jag var inte en i mängden som på en större skola.
 
– Vad har Praktiska Gymnasiet gett dig?
 
– Praktiska Gymnasiet har gett mig MYCKET. Utbildningen har varit hur bra som helst. Den har både gett mig en stor kunskapsgrund att stå på som gör att jag känner mig stolt och proffsig, och den har gett mig kontakter.
 
– 3 ord som symboliserar PRAKTISKA Gymnasiet för dig?
 
– MÖJLIGHETER, ERFARENHETER, PERSONLIGT.
 
Intervjuare: Helen Skoglund

Kalender

april 2018

  • 28

    Den 29 april kommer några av våra elever genomföra två veckors praktik i Spanien via ett Erasmusprojekt. För mer information kring detta kontakta Rektor Helen Skoglund 0739205090

juni 2018

  • 08

    ELEVERNA STARTAR MED FOTO I SKOLAN LITE OLIKA TIDER
    STUDENTMIDDAG (HEMLIGT STÄLLE)
    UTSPRING PÅ VÅR INNERGÅRD KLOCKAN 12.30! VÄLKOMNA!

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...