Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Hej! Mitt namn är Emma Strandberg...

...och jag går på Praktiska Gymnasiet i Kalmar. Jag läser till undersköterska och trivs som fisken i vattnet och därför tänkte jag dela med mig lite av min skolgång

Tiden sprang iväg och helt plötsligt skulle man välja linje utan någon som helst aning om vad man ville bli i framtiden. Därför valde jag en samhällslinje på Stagneliusskolan men gick där bara en termin innan jag ganska snabbt insåg att det var helt fel val. Jag var skoltrött, det var otroligt mycket teoretiskt plugg och inget praktiskt.
 
Detta ledde till att jag hoppade av skolan och hade inga som helst planer att påbörja något nytt, men tack vare att mamma hade en elev från Praktiska Gymnasiet i Kalmar så hamnade jag också här. Som handledare inom vården blev mamma väldigt väl bemött och tyckte att det verkade vara en bra skola. Hon föreslog att jag skulle gå dit och se hur det var, vilket var tur eftersom jag fastnade för skolan direkt. Alla lärare tog hand om mig och såg till så att jag inte behövde känna mig otrygg utan snarare riktigt välkommen. Jag fick helt enkelt ett bra bemötande från deras sida och inget har ändrat på sig sedan första dagen.
 
Nu läser jag mitt sista år och första gången i hela mitt liv vill jag fortfarande gå kvar i skolan. Jag har fått så mycket hjälp, stöttning och framförallt känt trygghet. Lärarna har sett mig, de har sett alla elever och de tar sig verkligen tid att försöka hitta lösningar på problem. Det finns inget jag skulle vilja ändra på när det gäller min skolgång. Mycket praktik, bra gemenskap i skolan, ja allt har varit så fantastiskt. Man har kunnat prata med vilken lärare som helst eftersom alla känner alla. På andra skolor vet knappt mentorn vilka elever han/hon har och det är det som är så skönt på denna skola.
 
Min mamma ville gärna dela med sig av sin åsikt också vad gäller skolan så jag bad henne berätta:
 
Hej, Mia heter jag och är mamma till Emma som går på Praktiska Gymnasiet i Kalmar. Jag är en otroligt glad och tacksam förälder att min dotter hamnade på denna skola till slut. Vi har fått så mycket hjälp och stöd under årens gång, lärarna har varit fantastiska! Som förälder vill man gärna att barnen ska trivas i skolan och att det ska gå bra. Och med den insatsen skolan har gjort har jag inte tvivlat en sekund!
 
Det var allt för mig och min mamma och vi hoppas att ni ägnar en extra tanke åt denna skola för den kommer inte att göra er besvikna. Har ni funderingar kan ni alltid maila mig och fråga, jag svarar gärna på era funderingar kring skolan och framförallt vård- och omsorgslinjen.
 
Är du sugen på att börja på Praktiska Gymnasiet i Kalmar, tveka inte. Du/ni kommer inte att ångra er!
 
/ Stort tack från Emma och mamma Mia.
 
Email: emmastrandberg95@hotmail.com

Kalender

februari 2018

 • 19

  Sportlov

 • 20

  Sportlov

 • 21

  Sportlov

 • 22

  Sportlov

 • 23

  Sportlov

april 2018

 • 02

  Påsklov

 • 03

  Påsklov

 • 04

  Påsklov

 • 05

  Påsklov

 • 06

  Påsklov

Sidor

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...