Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Fick jobb på sin praktikplats.

Alexander Sjöman tog studenten på Praktiska Gymnasiet i Skövde i år, och har redan fått anställning på sin tidigare praktikplats Simonssons Måleri AB.

När Alexander valde till gymnasiet kände han att det var den enda linjen han hade något gemensamt med, eftersom han tycker om att måla och är praktiskt lagd. Han är enligt sig själv en person som lär sig genom att utöva ett yrke istället för att läsa om det. Att linjen innebar mycket praktik och mindre skolgång passade honom utmärkt.
 
Idag tycker han att det känns skönt att vara färdigutbildad och att redan ha ett jobb. Han ser många fördelar med att vara ute på arbetsplatsen under en så lång och kontinuerlig tid.
 
– Man får känna på yrket, lära känna branschen och man hinner förbereda sig inför arbetslivet. Det bästa med att studera på Praktiska Gymnasiet är den stora mängden praktik man får.
 
Alexander påpekar att det är några saker man ska tänka på när man väljer yrke.
 
– Som målare måste man veta att det är ett tungt arbete även fast man inte tror det. Måleriet innebär mer än att bara måla. Det handlar om underarbeten såsom nedrivning och spackling, tapetsering och kundbemötande.
 
Bertil Nilsson som är Alexanders tidigare handledare och är anställd på Simonssons Måleri AB, tycker att samarbetet med Praktiska Gymnasiet har fungerat jättebra. Det har inte uppstått några problem på vägen, vare sig med skolan eller med Alexander. Han säger att han är väldigt nöjd med Alexander.
 
– Han är duktig, och sköter sina arbetstider och uppgifter. Han arbetar på bra och är självständig. En bra kille helt enkelt!
 
Även Hasse Moberg, arbetsledare på Simonssons Måleri AB, är positiv till lärlingskonceptet.
 
– Det bästa med lärlingsutbildningar är att eleverna får mer erfarenhet inom branschen eftersom de spenderar mer tid ute på arbetsplatsen.
 
Han tycker att det är känns mera självklart att anställa en elev som han tidigare haft som lärling, då man får en chans att lära känna eleven och forma denne efter företagets behov och vision. Dessutom är det en möjlighet att hjälpa en ungdom ut i arbetslivet.
 
– Det känns jättebra. Dom är vår framtid.
 
Hasse får frågan om varför han valde att anställa Alexander.
 
– Både Praktiska Gymnasiet och Simonssons Måleri har fått vara med att forma honom. Jag tror på Alexander och han har goda möjligheter till att bli en bra målare!
 

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...