Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

”En skola som man trivs i, lär man sig i”

Jennie har läst Barn- och fritidsprogrammet på Praktiska Gymnasiet i Kungsbacka, och tar sin examen i juni. Hon ser tillbaka på sina tre år som en rolig och lärorik tid, och är optimistisk inför framtiden.

Mina tre år på Praktiska Gymnasiet har varit helt fantastiska. Allt från lärare, skola och klasskamrater har varit perfekt. Små klasser som gör att man får all hjälp och stöd man behöver. På Praktiska får man alltid 100 % engagemang och stöd från alla lärare. Och man får absolut en mer personlig relation till alla som är här då vi inte är så många. Jag har funnit vänner som jag förhoppningsvis kommer att ha kvar livet ut.
 
Jag känner att jag har utvecklats enormt mycket under dessa tre år, utbildningsmässigt på Barn- och fritidsprogrammet. Och framförallt har jag utvecklats som människa. Jag har växt som person, mitt självförtroende har ökat med 110 %. Praktiska Gymnasiet är en skola som är väldigt flexibel och öppen för vad just du behöver för att utvecklas. Och en skola som man trivs i, lär man sig i.
 
Min praktik har jag gjort på en förskola i Mölndal. Det är här man lär sig mest och lär sig sitt yrke från grunden. För mig har det varit utmärkt att ha praktik varje vecka. Man hinner aldrig tröttna på varken skolan eller praktiken, utan ser fram emot nästa dag då det alltid är något nytt som erbjuds. Att sköta sin praktikplats, vara där, vara aktiv och ta sitt ansvar vinner man mycket på - det kanske blir din framtida arbetsplats? Ta vara på den chansen!
 
I framtiden vill jag bli specialiserad sjuksköterska på akuten. Mina planer är att studera på högskolan så fort som möjligt, och eftersom jag fick möjligheten att välja kurser som gjorde mig högskoleförberedd är detta möjligt nu direkt efter gymnasiet.
 
Skolan har gett mig stor motivation och en målinriktad syn på liv och arbete.

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...