Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Emma har hittat rätt

Emma Johansson gick två andra gymnasieutbildningar innan hon började på frisörlinjen på Praktiska Gymnasiet i Västerås. Nu känner hon att hon har hittat rätt!

Du har gått två andra gymnasieutbildningar tidigare. Varför slutade du på dem?
 
– Den första gymnasieutbildningen inom omvårdnad var jag bara på i ett par veckor. Jag började på den eftersom det var lätt att få jobb efteråt, men jag insåg snabbt att den inte passade mig.
 
– Sedan studerade jag kläddesign i nästan tre år, eftersom jag tycker om att skapa. Utbildningen var upplagd med eget ansvar som min livssituation inte klarade av, så därför hoppade jag av i årskurs 3.
 
Du studerar nu till frisör i Västerås. Hur trivs du med din utbildning?
 
– Jag trivs väldigt bra och det känns inte alls jobbigt att börja om igen. Praktiska Gymnasiet och frisör känns inte som en vanlig skola eller inriktning. Jag tycker det är bra att skolan inte har så många elever i varje klass. Nu får man hjälp och blir sedd av lärarna.
 
Vad vill du göra när du har studerat färdigt till frisör?
 
– Jag vill börja som trainee och göra gesällprov. Jag skulle därefter vilja bli anställd till en början, och längre fram eventuellt bli egen. Jag vet att de som gått ut frisörlinjen har fått jobb efteråt.
 
Du har valt att studera som lärling. Vad är för- och nackdelarna med att var mer ute på arbetsplatsen?
 
– Fördelarna är att man blir mer medveten om vad yrket innebär, och nackdelarna är att det kan bli långa dagar på arbetsplatsen.
 
Hur trivs du i frisörinriktningens utbildningslokaler?
 
– Jag trivs bra; det är mysiga lokaler och vi har en så god stämning!
 
Varför valde du Praktiska Gymnasiets frisörutbildning?
 
– Jag hade hört att det var en bra skola och inriktning, och jag tyckte att hemsidan var intressant.

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...

Relaterade dokument