Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Elin fick sin jobbdröm uppfylld direkt efter studentexamen i juni i år.

Efter sin gymnasieutbildning på Praktiska Gymnasiet i Västerås, blev Elin Wallmark erbjuden en anställning som Hud- och SPA-terapeut på en salong i Stockholm. Elin känner att hon verkligen har satsat rätt när hon valde detta yrke!

Av de elever som avslutade sin utbildning på Hud- och SPA inriktningen på Praktiska i Västerås fick hela 95 % anställning direkt efter avslutade studier, vilket är klart över rikssnittet.
 
När Elin sökte till gymnasiet visste hon redan att det var Hudterapeut hon ville bli och praktiktiden på Salong Helskön gjorde henne ännu mer övertygad om att det var just detta hon ville göra. Elin ser flera fördelar med att ha en bra och välfungerande praktikutbildning. Kombinationen av studier och praktik gör att man får lära sig grunden i yrket och dessutom förstå hur det går till på en salong.
 
– Jag har fått ut otroligt mycket av att arbeta med vana kollegor, som har jobbat med detta i massor av år. Samtidigt har det varit kul att vara som en i gänget och jag har blivit väl omhändertagen. Jag fick även ha egna elevbehandlingar samt gå på olika produktkurser, vilket var mycket givande för mig, berättar Elin.
 
Även Elins handledare/chef Annica Green är nöjd.
 
– För oss är det en stor tillgång att eleven har både en bra teoretisk bas och relevant praktik från skolan med sig i bagaget. När vi dessutom har möjlighet att lära känna varandra under en lång praktikperiod blir det förstås enklare att anställa. Elin är en otroligt duktig tjej med både talang och ambition att verkligen lära sig hantverket från grunden.
 
– Samarbetet med skolan har fungerat väldigt bra. Det har anordnats lärlingsmöten där vi handledare varit inbjudna och haft möjlighet att träffa varandra och diskuterat olika saker. Elins huvudlärare Ewa-Marie Almberg har alltid varit tillgänglig om det har uppstått några frågor, så samarbetet med skolan har även det fungerat bra, säger Annica.
 
Elin beskriver sin utbildning på Praktiska Gymnasiet inriktning hudvård, som en mycket lärorik och givande tid!
 
– Stödet från mina lärare har betytt väldigt mycket för mig. Dom har funnits där för mig i alla lägen. Mina lärare är en stor anledning till att jag lyckats så bra i skolan. Jag har fått en riktigt bra utbildning tack vare välutbildade och intresserade lärare som förberett oss väl för yrket.
 
– Praktiska Gymnasiets policy är att det ska vara få elever i varje klass, vilket gör att våra lärare har mer tid för var och en av oss och att klassen blir trygg med varandra. Teori blandat med praktiska moment gör att det blir enklare att förstå hur allt hänger samman, fortsätter Elin.
 
– Ett stort plus är att våra lokaler på skolan är uppbyggda som riktiga salonger, och vi har också kundmottagning på skolan där vi tar emot kunder utifrån, och utför ansiktsbehandlingar, SPA-behandlingar, färgning av fransar och bryn, manikyr, pedikyr och vaxning mm! Det är även bra att vår skola inte är märkesbunden, då vi har fått kunskap och möjlighet att arbeta med flera olika produktmärken.
 
– Några av oss i klassen har även varit utomlands, i Marbella, Spanien under 4 veckor och praktiserat på en salong. Det var en väldigt lärorik och viktig tid för min utveckling inom yrket.
 
– Mina tips till alla som ska välja gymnasieutbildning:
 
- Vad är jag intresserad av? Väljer man något man tycker är kul och intressant så blir det bra!
- Prata med andra som har gått den utbildningen!
- Gör ett studiebesök och bilda dig en egen uppfattning!
- Hur verkar skolan? Prata med lärare och elever och ställ frågor!
- Prata med din studievägledare!
 
LYCKA TILL!
 
För mer information, kontakta:
 
Cecilia Larsson
Marknadskommunikatör
Praktiska Sverige AB
 
E-post:
cecilia.larsson@vindora.se

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...

Relaterade dokument