Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Elin fick jobb på sin praktikplats

Elin Bergman har gått sitt tredje och sista år på Praktiska Gymnasiet i Nacka, där hon läst Hantverksprogrammet med inriktning Nagelterapeut. Hon har precis tagit studenten och ska börja jobba på sin praktikplats.

När Elin skulle göra sitt gymnasieval tittade hon runt bland olika utbildningar och hittade då Praktiska Gymnasiet.
 
– Jag var trött på att plugga och ville ut och jobba. Jag valde Praktiska för jag tyckte att utbildningen verkade rolig och det lät bra med praktik blandat med plugg.
 
Elin ser tillbaka och är nöjd med sina år på Praktiska Gymnasiet.
 
– Det har varit ett bra upplägg för mig. Det är en bra utbildning för oss som vill arbeta praktiskt och som inte har så lätt för att plugga. Det har varit bra med 50 % praktik så jag har kommit in i arbetslivet och verkligen fått lära mig mycket. Nu känner jag mig redo att komma ut och börja arbeta. Det jag har lärt mig i skolan har jag kunnat förverkliga på praktiken och utveckla vilket har varit super!
 
Hon har även trivts på sin praktikplats.
 
– Jag har haft en jättebra praktikplats som jag fick från skolan där jag verkligen har trivts och lärt mig yrket på riktigt. Jag har redan nu startat upp ett eget företag och jag börjar jobba på min praktik 2 dagar efter studenten. Jag tror inte jag hade haft den möjligheten om det inte vore för att det är 50 % praktik. Jag har byggt upp ett kundregister och är redo att sätta igång och arbeta!

På gång på praktiska

Nyhet 2017-11-23

Se filmen från vår elevrådskonferens den 6-8 november för Praktiska Gymnasiets och Hagströmska...

Nyhet 2017-11-13
Kom förbi och kolla in våra två montrar (C10:51 & C14:20) på Gymnasiemässan i Älvsjö 23-25/11...
Nyhet 2017-11-13
6-8 November hölls Praktiska Gymnasiet och Hagströmskas årliga elevrådsträff på huvudkontoret i...