Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Anton har hittat motivationen

Anton Sandgren går första året på Praktiska Gymnasiet i Märsta där han läser El och energi. Han har sett fram emot sommarlovet när han ska åka hoj, ta en tur till Kreta och hänga med kompisarna.

Det kan han göra med gott samvete för det går riktigt bra för Anton i skolan nu, men så har det inte alltid varit. I sjuan och åttan låg han bara på godkänt i tre ämnen. Han tog inte skolan på allvar, även om han inte tyckte illa om att gå i skolan.
 
Hur trivs du på Praktiska Gymnasiet Märsta då?
 – Ja, trivs faktiskt bra, lärarna är schyssta och jag får den hjälp jag behöver för att lyckas.
 
Fick du inte det på högstadiet då?
 – Nja… Jag har ADHD och det tog väldigt lång tid innan det upptäcktes och jag fick inte riktigt den hjälp jag behövde.
 
Nu ser det dock väldigt bra ut för Anton, han har gjort allt han ska, riskerar inte F i någon kurs och kommer att få flera A.
 
Hade du trott detta för ett år sen?
– Nej, svarar Anton med ett leende.
 
Vad tror du det beror på att det går så mycket bättre nu än på högstadiet?
 – Lärarna peppar en och uppmuntrar en hela tiden. Jag får den hjälp jag behöver och framför allt yrkeslärarna är grymma! De förstår vad det innebär att ha ADHD och kan anpassa undervisningen utifrån det. Det blir en annan sak då. Dessutom är det ju kul att jobba med el, det är roligare att jobba med praktiska saker än att bara hålla på med teori hela tiden.
 
På frågan om Anton skulle rekommendera skolan till någon annan svarar Anton ett tveklöst JA! Lärarna förstår ungdomar och hur man ska hjälpa dem. Skolan kan vara lite hård ibland, men den är alltid rättvis.
 
Vad har du för framtidsplaner då?
– Jag räknar med att jobba som elektriker, kanske i en annan stad än Stockholm så att jag kan få en bra ekonomi och en trygg tillvaro, säger Anton.
 
Härligt att höra att du har en ljus framtid framför dig, då hoppas jag att du får njuta ordentligt av din motorcykel i sommar!
 
Intervjuare: Johan Segerfeldt, rektor

På gång på praktiska

Nyhet 2017-11-23

Se filmen från vår elevrådskonferens den 6-8 november för Praktiska Gymnasiets och Hagströmska...

Nyhet 2017-11-13
Kom förbi och kolla in våra två montrar (C10:51 & C14:20) på Gymnasiemässan i Älvsjö 23-25/11...
Nyhet 2017-11-13
6-8 November hölls Praktiska Gymnasiet och Hagströmskas årliga elevrådsträff på huvudkontoret i...