Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

O
O
O
Nyhet / 2016.05.09

Uppladdning inför Yrkes-SM i Malmö

Kevin Skog och Gustav Strand går idag på Bygg- och Anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning på Praktiska Gymnasiet Borås. De är två av fyra elever från hela Praktiska Gymnasiet i Sverige som har blivit uttagna för att medverka som par i Yrkes-SM som väg- och anläggningsarbetare i Malmö den 11-13 maj.
 
Det ärbara några dagar kvar tills den stora dagen är här, och vi är väldigt nyfikna på hur deras planer ser ut och hur tankarna går inför SM!
Det är en vacker eftermiddag och vi har äntligen lyckats få dem att dela med sig lite utav sin värdefulla tid för en intervju.
 
Vad har ni för förväntningar inför yrkes-SM?
- Vi ser det som en stor upplevelse och har höga förväntningar! Vi hoppas på att få lära oss mycket nytt och knyta många nya kontakter.
Hur har ni förberett er?
- Jag har övat på många utav momenten på min APL-plats, förklarar Kevin.
- Och jag har fokuserat mer på att förbereda mig mentalt, berättar Gustav.
Känner ni er samspelta?
- Ja! Vi tycker att vi kompletterar varandra väldigt bra. Vi har praktiserat tillsammans tidigare och vi båda känner oss trygga med varandra som team.
Hur har er strategi sett ut de sista veckorna?
- Vi har pratat oss samman mycket och fokuserat på att stärka teamkänslan. Vi jobbar också på att höja lägstanivån i några moment på skolan. 
Känner ni att ni får mycket stöttning från skolan?
- Ja, vi känner allmänt att vi får stöd hela tiden. Vår yrkeslärarelärare Rasmus Skog har stöttat oss bra under hela utbildningen, bättre lärare kan man inte ha. Handledarna på våra APL platser har gett och många tips och råd som är värdefulla att ha med sig in i tävlingen!
- Det känns roligt att Rasmus kommer att vara domare på plats, han får inte bedöma oss men det är kul att han är på plats och kan följa oss.
Hur känner ni allmänt inför Yrkes-SM?
- Vi känner att det viktigaste är att vi har det roligt. Det spelar inte så stor roll om vi vinner eller om vi kommer sist. Vi är glada över att vi får vara med och uppleva yrkes-SM. Bara det ger utveckling och lärande i sig.
 
Vi önskar er stort lycka till i veckan, killar! 

Filtrera