Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

O
O
Nyhet / 2016.10.06

Nu är det mässtider!

Praktiska Gymnasiets lärare och elever visar upp sitt koncept

Nu när hösten är kommen är det, som varje år, dags för mängder av mässor runt om i landet. Just denna veckan har Praktiska Gymnasiet i Kungsbacka och Göteborg gått samman i en monter på Gymnasiedagarna i Svenska mässan, Göteborg.
 
Gymnasiedagarna är ett årligt förekommande arrangemang och alltid välbesökt av unga elever med drömmar om framtiden. Mitt i detta står lärare och elever från våra skolor och berättar om program och inriktningar, med flyers och broschyrer till sin hjälp. 
- Det är jätteroligt att träffa blivande elever, berättar Magnus Håman, lärare på Bygg- och Anläggningsprogrammet i Göteborg. 
 
Magnus passar under mässan på att berätta och dela ut information om skolornas Öppet Hus som sker under höst och vinter n. Ett bra tillfälle för eleven att bilda sig en ännu klarare uppdfattning i vad det innebär att bli en del av gemenskapen på Praktiska Gymnasiet.
- Många som kommer till montern kan vara lite vilsna, de vet inte riktigt vad de vill ha. Vi försöker hjälpa dem så gott vi kan!
Gymnasiemässan i Göteborg har pågått tisdag och onsdag denna veckan. Idag är sista dagen, så passa på att besöka den om du är i närheten!

Filtrera