Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

O
O
O
Nyhet / 2016.05.02

"Man har ett stort ansvar"

Alva har sin APL på Stora Lundens Gård utanför Kungsbacka.

 

Alva Angelbratt har ridit sedan hon var 2,5 år. När det var dags för ­gymnasieval insåg hon snabbt var hon ville gå: ­Naturbruksprogrammet på ­Praktiska ­Gymnasiet ­Kungsbacka. Nu har hon två APL-dagar i veckan på Stora Lundens gård i Onsala.

- Det är ett högt tempo och stort ansvar, säger Alva.

 
Det stora ansvaret har Alva vuxit in i. Hon har ridit sedan hon var liten och haft egen häst i flera år.
 
- Min första häst var en ponny, Daliandra. Jag fick henne när jag var nio år och var helt överlycklig!
Idag har Alva just varit ute och ridit hästen Toblerone. Han är en av cirka 30 inackorderade hästar på Stora Lundens gård.
- Han är alldeles svettig efter dagens pass, säger Alva och gosar med Tobbe. Det är viktigt att hästarna får ut och röra på sig varje dag.
 
En vanlig dag på Alvas praktik innebär massor av sysslor som måste göras. ­Dagen börjar med att mocka i ­boxarna, lägga nytt hö i dem och sedan skall ­hästarna ridas. Arbetet i stallet bygger på rutiner och Alva är med och lär av allt som händer. Allt från det grund­läggande till inköp av nya hästar eller att rida in unghästar.
- Att rida är det roligaste, tycker Alva och berättar vidare om sina drömmar för framtiden.
- Det vore spännande att ha APL ­utomlands någon gång, till ­exempel i USA!
 
Marlene Lindblad, Alvas handledare, tycker det ­fungerar väldigt bra att ta emot ­praktikanter. Hon ser det som att hon formar arbets­marknaden och bidrar till en ung människas framtid i yrket.
- Jag har tagit emot flera praktikanter tidigare, säger ­Marlene, och alla har ­varit bra på olika sätt. ­Min förhoppning är att Alva så ­småningom ska lära sig så mycket att hon kan driva ett eget stall i framtiden.
 
Dagarna i stallet är effektiva och roliga, men att ha hand om levande varelser ­kommer också med stort ansvar. Numera är det en självklarhet för Alva.
- Jag tror till och med att det hjälper mig i det övriga skolarbetet, berättar Alva. Det egna ansvaret gör att jag har disciplin kring vad jag måste göra, både på lektionerna och gällande läxor.

Filtrera