Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Nyhet / 2017.02.23

”Jag lär mig nya saker varje dag”

Lovisa är en i gänget på sin APL

 
 Lovisa Lindekrans tycker det bästa med APL är att det är roligt och att hon lär sig hur arbetslivet fungerar. Idag går Lovisa i årskurs tre på hotell- och turismprogrammet på Praktiska Gymnasiet Liljeholmen och hon har lärt sig massor. Inte minst på sin APL-plats sedan tre år, Scandic Täby.
- Jag har vuxit hur mycket som helst som person, berättar Lovisa.

 
När det var dags för Lovisa Lindekrans, 18 år från Liljeholmen, att göra sitt gymnasieval hade hon några kriterier som utbildningen skulle uppfylla. Nummer ett var att hon skulle få plugga något som hon verkligen tycker var intressant.
- Och så ville jag kunna kliva ut i arbetslivet direkt efter gymnasiet, säger Lovisa.
 
Den ena dagen är inte den andra lik
Det hon föll för var att Praktiska Gymnasiet erbjuder hälften praktik och hälften skola. Efter att ha besökt ett av skolans öppet hus var det självklart att hon skulle söka sig hit.
- Det bästa är att Hotell och Turism verkligen är roligt och intressant, och att vi dessutom har bra lärare. Speciellt inom yrkesämnena! Och att praktikplatserna är så välkomnande när vi kommer ut.
 
Lovisa har sedan årskurs 1 haft APL på Scandic Täby och trivs väldigt bra. En vanlig dag innebär oftast ett förmiddags- eller eftermiddagspass i receptionen. Varje dag händer det olika och spännande saker i receptionen, ett pass är aldrig detsamma.
- Jag får chansen att visa vad jag går för genom att vara med i exempelvis olika diskussioner gällande försäljning och stå i receptionen. Man känner sig som en i gänget nu, inte bara som en praktikant.
 
Har vuxit med ansvaret
Lovisa tycker att APL är ett bra sätt att utvecklas på. Hon menar att man som elev på grund av all den tid man tillbringar med vuxna människor – också själv växer som människa.
- Jag har utvecklats till att bli en mer ansvarsfull och mogen människa under de här åren, berättar Lovisa. Jag har vuxit hur mycket som helst som person.
 
Lovisas framtid är såklart ljus. Efter examen har hon stora valmöjligheter inom sitt yrke. Hon är helt säker på att hon vill fortsätta inom branschen, men inte exakt på vilket sätt.
- Jag har varit inne på att plugga vidare lite mer inom turism och event, men även administrativt inom hotellbranschen. Drömmen just nu är nog att bli en framgångsrik Event Koordinator.
 
Det vet vi att du kommer lyckas med, Lovisa! Varmt lycka till!
 
Namn: Lovisa Lindekrans
Skola/Ort: Praktiska Gymnasiet Liljeholmen
Program: Hotell och Turism
Årskurs: 3
Ålder: 18

Filtrera