Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Nyhet / 2016.11.24

Jag har möjlighet att vara kreativ och utveckla mig själv

ELEVHISTORIA. Vanessa drömmer om att jobba som makeupartist när hon tagit studenten. Med de kontakter och erfarenheter hon skaffar sig under sin APL har hon alla möjligheter att göra drömmen till verklighet.
- Jag har alltid velat bli makeupartist, berättar Vanessa Sandalescu, 17 år, från Praktiska Gymnasiet Ystad. 

 
Vanessa går i årskurs två på Hantverksprogrammet, med inriktning Hår- och makeupstylist. Hon valde Praktiska Gymnasiet för att hon hört flera positiva saker om skolan, bland annat att det var liten och mysig skola.
- Och att lärarna verkligen bryr sig om varje elev, säger Vanessa.
 
 
Att arbeta som Hår- och makeupstylist innebär att man behöver vara uppdaterad, kunnig och social. Under utbildningen på Praktiska Gymnasiet lär man sig om makeup, hårstyling, naglar och spraytan.
- Jag har möjlighet att vara kreativ här, och utveckla mig själv, säger Vanessa. Vi lär oss verkligen något nytt varje lektion. Och lärarna lyssnar på oss, våra åsikter som elever är viktiga.
En vanlig skoldag går till så att klassen träffas nere på salongen i skolan där de har sina Hantverkslektioner. Tillsammans med läraren planerar eleverna dagen, oftast blir det lite snabb teori och sedan praktiskt arbete med naglar, hår eller det som är aktuellt. Kunskaperna sätts sedan på prov under APL:n (Arbetsplatsförlagt lärande). Nästan hälften av skoltiden på Vanessas utbildning är förlagd just ute på en arbetsplats.
 
 
- Jag har hunnit ha APL på bland annat en serieinspelning för TV, där jag tillsammans med en annan makeuartist fick sminka och göra touch ups under dagen.
Vanessa har också varit på en reklam för Ikea, där hon och en kostymör samarbetade, även om Vanessa själv skötte makeupen. Och så var hon på en en kortfilmsinspelning där hon assisterade en makeupartist och göra touch ups löpande.
- Det bästa med APL-tiden är att jag har fått en bild av hur arbetslivet för en makeupartist ser ut. Och att jag fått erfarenhet! Är man duktig och trevlig så får man kontakter som hjälper enormt mycket sedan när man själv ska börja jobba. 

Filtrera