Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Borås

Drömmer du om att arbeta med ett praktiskt yrke? Vill du ha ett jobb direkt efter studenten? - Välkommen till oss på Praktiska gymnasiet Borås!
 
79% av våra elever har jobb direkt efter studenten. 
 
Läs vår folder här
 
Följ oss på gärna på sociala medier.
 

Det är full fart framåt på Yrkes-SM

Dag 2 fastnade några av våra duktiga elever på film, när de var mitt i arbetet. ta en titt på den här filmen från Yrkes-SM i Malmö.
 

Uppladdning inför Yrkes-SM i Malmö

Kevin Skog och Gustav Strand går idag på Bygg- och Anläggningsprogrammet med inriktning Mark och anläggning på Praktiska Gymnasiet Borås. De är två av fyra elever från hela Praktiska Gymnasiet i Sverige som har blivit uttagna för att medverka som par i Yrkes-SM som väg- och anläggningsarbetare i Malmö den 11-13 maj.
 
- Vår strategi är att höja vår lägstanivå och jobba som ett team. 
Läs mer om killarna och deras utmaning här
 

Clara-Maria sminkade på mello

En av eleverna vid Praktiska Gymnasiet i Västerås har i veckan blivit intervjuad av SVT. Clara-Maria Lindmark, tredjeårselev på Hår- och makeupstylistprogrammet, har väckt uppmärksamhet efter att hon varit med och stylat bland andra Melodifestival-vinnaren Frans.
 
- Det var jättekul, verkligen! Jag lärde mig massor genom att vara där, säger Clara-Maria Lindmark till SVT.
Läs mer här.

1000 kr extra i månaden

När du läser som lärling så får du 1000 kr extra i månaden utöver studiebidraget från CSN.
 
Här hittar du information på CSN:s hemsida om Lärlingsersättning.
 

Är du inte behörig till gymnasiet?

Vi på Praktiska Gymnasiet Borås erbjuder dig som saknar behörighet att läsa programinriktat individuellt val – IMPRO eller Yrkesintroduktion – IMYRK mot något av skolans yrkesprogram. Läs mer här.
 

Branschrekommenderad skola

BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd) har beslutat att införa en kvalitetsmärkning av skolor som utbildar för BYNs yrken. Syftet är att tydliggöra branschens prioriterade förväntningar på skolor som utbildar inom dessa yrken samt att bidra till utveckling av utbildningen så att alla elever garanteras en utbildning med bra kvalitet.
 
Praktiska Borås är en Branschrekommenderad skola! Läs mer här om vad som gjorde just oss till branschrekommenderade.
 
Nu ökar vi även antalet platser på anläggning och plattsättning! Kom och testa oss i verkligheten - ring till Anna och boka ett personligt möte: 0706- 163331
 

Restaurang Baggen

Restaurang Baggen är Praktiska Gymnasiet i Borås restaurang för vår utbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Baggens lokaler utgör professionell restaurangutbildning samtidigt som vi erbjuder lunchservering alla vardagar. Besök Restaurang Baggen på Facebook
 

Livet på Praktiska i Borås

Hem- och trädgårdsmässa i Åhaga

Våra elever från inriktningen Mark och anläggning fanns med på Hem- och trädgårdsmässan i Åhaga tillsammans med Mark & Stencenter.

 

Albin gick från gymnasiet till eget företag

Albin Aler började arbeta som markanläggare direkt efter att ha gått på Bygg- och anläggnings-programmet på Praktiska Gymnasiet i Borås. Idag är han 22 år gammal och är egen företagare inom flytt- och städbranschen, med 7-10 anställda på sitt företag.
Läs mer om vår fd elev Albin Aler

Information

Läsårstider 2017/2018:
HT 2017
Måndag 21 augusti - onsdag 20 december
21 augusti startar åk 1 kl 10:00
21 augusti startar åk 2-3 kl 13:00
Välkomna!
 
VT 2018
Tisdag 9 januari - fredag 15 juni
 
 
Tryck här för att komma direkt till våra programs poängplaner.

På gång på praktiska

Nyhet 2017-12-22

Genom projektet ”Ensam Gran söker julklappar" skänker personal och elever på Praktiska Gymnasiet...

Nyhet 2017-12-18
Arbetarbladet skriver om vår elev Zoran Zozo Feyli och hans Uf Företag Zozomagic UF. Du hittar hela...
Nyhet 2017-12-8
Eleverna på Hantverksprogrammet med inriktning florist i Linköping skapar blombuketterna till årets...