Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Malmö City

Vi kommer inte att ha något Öppen hus under våren men ni är alltid välkomna och boka ett möte eller att skugga på något av våra program. Ta kontakt med biträdande rektor Malin Celander. Malin.Celander@praktiska.se
 

"På tal om allt och ingenting: Vi på Praktiska Malmö City är glada och stolta över att Vi är en skola där många olika kulturer möts och verkar tillsammans. Vi kommer alltid att stå upp för allas rätt att utvecklas oavsett ursprung, kultur eller förutsättningar. Förra året gick studenter med rötter i 23 olika nationaliteter ut från Vår skola. De och våra nuvarande elever är beviset för att mångkultur inte bara fungerar utan också varje dag är med och förbättrar skolan och samhället."

 
På Praktiska Gymnasiet varvar du skola och praktik varje vecka. Vi tror helt enkelt att du lär dig mer när du är ute i arbetslivet samtidigt som du går i skolan. Ungefär halva din studietid äger rum ute på en arbetsplats vilket gör att du på ett naturligt sätt växer in i din blivande yrkesroll.
 
Känner du att du har frågor även när du har surfat runt på vår skolsida? Då ska du inte tveka att kontakta oss så ska vi hjälpa dig med dina funderingar.
Vi hoppas du vill bli en i vårt gäng om du inte redan är det!
 
Kontakta:
Rektor Ewa le Grand
0768-365818
ewa.legrand@vindora.se
 
Praktiska Gymnasiet
Industrigatan 13
212 14 Malmö
 

Våra coacher

På skolan har vi duktiga och engagerade coacher som arbetar med våra elever. Läs intervju med de här!
 

Är du inte behörig till gymnasiet?

Vi på Praktiska Gymnasiet Malmö City erbjuder dig som saknar behörighet att läsa programinriktat individuellt val – IMPRO eller Yrkesintroduktion – IMYRK mot något av skolans yrkesprogram. Läs mer här.
 

1000 kr extra i månaden.

När du läser som lärling så får du 1000 kr extra i månaden utöver studiebidraget från CSN.
Här hittar du information på CSN:s hemsida om Lärlingsersättning.
 

Våra elever vann turneringen "Gymnasiefotboll mot våld och rasism"

”Malmö gymnasiefotboll mot våld och rasism” drar igång sin verksamhet med fotbollsturnering under hösten och våren. Siktet är inställt på fotboll och då på fotboll mot våld och rasism. Läs om turneringen här!
 

Cornelia har fått jobb på sin praktikplats

Cornelia Olsson läser Vård och omsorg på Praktiska Gymnasiet i Malmö City, och hon har alltid velat bli undersköterska.
 
– Sedan jag var liten har jag vetat att jag vill hjälpa människor. Jag har alltid älskat barn och är en beskyddande person. Mamma arbetar som assistent och jag har vuxit upp med att ta hand om andra och vårda. Så Vård- och omsorgsprogrammet var ett självklart val för mig. Läs mer om Cornelia här!
 

Kevin klarade matten och blev lärling

Kevin klarade inte matematiken under sin högstadietid. Men när han började sin VVS- utbildning på Praktiska City i Malmö fick han den hjälp och det stöd som han behövde.
 
– Det är bra med små grupper också, tillägger Kevin.
 
Nu är matematiken avklarad och han har blivit lärling och fått en praktikplats på Rydbergs rör. Kevin känner att han har hamnat helt rätt!
Läs mer om Kevin här!
 

Farah gick från gymnasiet till anställning

Farah hade som dröm att bli tandläkare när hon skulle börja på gymnasiet.
 
Hon såg Praktiska Gymnasiet som en möjlighet att ta sig dit genom att gå ut gymnasiet med grundläggande högskolebehörighet, jobba i några år och därefter plugga för att kunna söka till tandläkarutbildning. Nu har hon klarat av sin högskolebehörighet och har ett fast jobb som mentalskötare.
Läs mer om vår fd elev Farah!

INFORMATION

Läs om vår skolvärd och våra coacher under fliken Aktuellt. 
 
Gilla och följ oss på Facebook:
www.facebook.com/PraktiskaCity
 
SJUKANMÄLAN 040-365110. Tala in ett meddelande där du uppger namn, personnummer och klass senast 08.00. Tänk på att göra sjukanmälan vid varje sjukdag och att förälder måste sjukanmäla upp till 18 år.  
 
 
Här loggar du in till Edwise.

Kalender

juni 2016

  • 06

    Lovdag

  • 07

    Student

  • 14

    Skolavslutning

På gång på praktiska

, , ,
Nyhet 2016-05-25

Framtidens entreprenörer gjorde upp

 
Igår, tisdag, korades vinnaren i...

Nyhet 2016-05-18
På Praktiska Gymnasiet Malmö City har fyra duktiga elever från klass BF13 hjälpt flyktingar och...
Nyhet 2016-05-9
, ,
Kevin Skog och Gustav Strand går idag på Bygg- och Anläggningsprogrammet med inriktning Mark och...

Relaterade dokument