Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

Kalmar

Liten skola med stor gemenskap

Vad kul att du har hittat fram till just vår skola!
På vår skolsida kan du hitta information och nyheter som handlar om de program och inriktningar som just vi erbjuder på vår ort. Känner du att du har frågor även när du har surfat runt på vår skolsida? Då ska du inte tveka att kontakta oss på skolan så ska vi hjälpa dig med dina funderingar. Vi hoppas du vill bli en i vårt gäng om du inte redan är det!
 
Rektor Stefan Eriksson
070 223 81 51
stefan.eriksson@vindora.se
 
Praktiska Gymnasiet Kalmar
Verkstadsgatan 15
392 39 Kalmar
0480 40 35 60
kalmar@praktiska.se
 

Startar Barn- och fritidsprogrammet till hösten 2016

Nu startar vi återigen upp Barn- och Fritidsprogrammet med inriktning Pedagogiskt arbete. Utbildningen går att söka till hösten 2016.
 

Förstklassig skola!

Vi har blivit certifierade av VVS-branschen - VVSYN!
Läs mer här.
 

1000 kr extra i månaden

När du läser som lärling så får du 1000 kr extra i månaden utöver studiebidraget från CSN.
 
Här hittar du information på CSN:s hemsida om Lärlingsersättning
 

Vi finns på Facebook också!

Gilla oss där!
 

Titta på vår film om vårt spännande program Sjöfart vi har här i Kalmar:

http://www.youtube.com/watch?v=X3v0yioqBcw
 

Studenten 2015

Den 10 juni var det dags för studenten och våra elever på Sjöfart valde att åka en äldre träsnipa istället för studentflak. Läs mer och se bilder här!
 

Praktiska Gymnasiets elever på sjöfartsmässa

Under onsdagen och torsdagen den 3-4 april pågår Sjöfartshögskolans branschmässa. Tre av våra elever från sjöfartsprogrammet har varit på plats för att kolla in de olika företag som finns representerade.
Läs artikeln här.
 

Förstklassig skola

Vi har blivit branschrekommenderade av VVS-branschens yrkesnämnd såkallad Förstklassig skola.
Förstklassiga skolor hjälper eleverna att få en bra grundutbildning inför deras fortsatta utbildning på ett företag och hjälper dem att klara branschprovet i slutet av utbildningen. Här kan du läsa mer.
 

Är du inte behörig till gymnasiet?

Vi på Praktiska Gymnasiet Kalmar erbjuder dig som saknar behörighet att läsa programinriktat individuellt val – IMPRO eller Yrkesintroduktion – IMYRK mot något av skolans yrkesprogram. Läs mer här.
 

Våra elever får tillgång till egen dator

En glad nyhet: I höst får alla våra elever tillgång till en personlig lånedator. Det gäller både våra nya ettor, samt de som börjar tvåan och trean. Den kan användas både i och utanför skolan för att hjälpa till med studierna.
 

Hej! Mitt namn är Emma Strandberg...

...och jag går på Praktiska Gymnasiet i Kalmar. Jag läser till undersköterska och trivs som fisken i vattnet och därför tänkte jag dela med mig lite av min skolgång. Läs mer om Emma här!
 

Alexander gick från gymnasielärling till kollega

Alexander Jeansson fick sitt mål uppfyllt då han direkt efter studenten från Praktiska Kalmar blev anställd som målare på sin praktikplats, Hagbloms Måleri AB i Kalmar.

 
Alexander hade från början inga tankar på att bli målare, var allmänt skoltrött och ville prova på något nytt. Han ville gå en utbildning med praktisk inriktning där det ingick mycket praktiktid. Valet blev då Praktiska Kalmar. Läs mer om Alexander
 

Välkomna!

Ni som funderar på vilken utbildning ni ska söka är alltid välkomna till oss på Praktiska i Kalmar. Kom hit och se hur vi har det, prova på och prata med oss elever och lärare. 
 
Sjukanmälan 0480 - 40 35 65.
Tala in ett meddelande om ingen svarar, där uppger du namn och klass senast 09.00. Tänk på att göra sjukanmälan varannan sjukdag till Skola/APL-plats och att förälder måste sjukanmäla upp till 18 år.
 
 
Tryck här för att komma direkt till våra programs poängplaner.

Kalender

maj 2016

 • 30

  Föreläsning

  Don't Drink and Drive

  Var: Kalmarsalen
  När: 10:00 - 12.00

  Obligatoriskt för alla elever i årsk. 1.
   
  Välkomna!

juni 2016

 • 15

  Studenten

  Välkomna på skolavslutning i Gröna salenKalmar slott.

  09:45   Fotografering
  10:00   Avslutningen börjar
  11:00   Studenterna springer ut
   
  Väl mött!

På gång på praktiska

, , ,
Nyhet 2016-05-25

Framtidens entreprenörer gjorde upp

 
Igår, tisdag, korades vinnaren i...

Nyhet 2016-05-18
På Praktiska Gymnasiet Malmö City har fyra duktiga elever från klass BF13 hjälpt flyktingar och...
Nyhet 2016-05-9
, ,
Kevin Skog och Gustav Strand går idag på Bygg- och Anläggningsprogrammet med inriktning Mark och...