Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

O
O
O

Fick jobb direkt efter studenten

– Anton visade framfötterna och fick jobbet.

Under sina tre år på Praktiska har Anton Haga haft två olika praktikplatser. Den senaste var på Hedin Bil i Göteborg. Anton kom snabbt in i gänget och fick en handledare på arbetsplatsen som han trivdes väldigt bra med.
 

Hur kändes det att börja på din praktik?

– Det var lite nervöst att börja på båda praktikplatserna. Jag visste inte vad som skulle hända eller hur praktikplatserna såg ut, säger Anton.
I början av sin praktik fick Anton göra lättare moment på arbetsplatsen men ju längre tiden gått desto svårare arbetsuppgifter fick han tilldelat sig. Under den sista tiden arbetade Anton och hans handledare på Hedin Bil sida vid sida, precis som två kollegor.
– Givetvis har jag kunnat ställa frågor precis när jag velat och så har min handledare kommit och hjälpt mig. Men det känns som att vi var kollegor, redan innan jag fick min anställning.
 

Läxor, prov och praktik – hur funkar det?

Anton har under de sista två åren på Praktiska haft praktik måndag till onsdag. Då har han varit på jobbet mellan klockan sju och fyra, varje dag.
– Det var tufft att plugga de dagar jag hade praktik. Det är som att jobba en hel dag och sen gå hem och läsa läxor.
Även om utbildningen är praktisk så måste du som elev visa prov på vad du lärt dig. Vissa av yrkeskunskaperna lär du dig inne på skolan och får göra ”vanliga”, skriftliga, prov på. När det gäller den del som görs på praktiken så gäller det att öva tills du kan momentet. Din yrkeslärare bedömer sen dina kunskaper och sätter betyg i kursen.
Trots att det varit en tuff praktik med tidiga morgnar och sena kvällar för Anton, så gick han ut skolan med bra betyg.
– Det är viktigt med bra betyg för då finns möjligheterna om man vill göra något annat i framtiden, som till exempel läsa vidare på högskola, resonerar han.
 

Jobb direkt efter studenten.

Innan Anton tog studenten blev han erbjuden att fortsätta sitt jobb på Hedin Bil.
– Anton har verkligen utvecklats under sina två år hos oss. Han tar arbetet på allvar, jobbar duktigt och är väldigt hjälpsam. Vi ville erbjuda honom en provanställning för att han tar ansvar för sitt arbete, säger Sven-Åke Braf, verkstadschef på Hedin Bil.
På praktiken får eleven reda på hur det fungerar i verkligheten och får en känsla för om yrket är något för honom/henne. Samarbetet mellan skolan och arbetsplatsen är viktigt, bland annat för att företagen har möjlighet att ha de senaste teknikerna på plats.
 

Har du några tips till nya elever som ska börja sin praktik?

– Visa framfötterna, var inte rädd för att göra fel och var öppen för att prova på nya saker. Då tror jag att man kan komma långt och får lära sig mycket på praktiken, säger Anton Haga, numera anställd på Hedin Bil.
Här kan du läsa hela intervjun med Anton Haga.