Des formations professionnalisantes sanctionnées par un diplôme national de Licence ou de Master professionnel, sont organisées par la faculté de médecine, notamment dans le domaine des Biotechnologies, des Sciences Sanitaires et Sociales et de la Nutrition. La faculté de Médecine offre, en association avec d'autres composantes de l'Université de Bretagne Occidentale et d'autres universités du Grand Ouest, des formations de niveau Master1 et 2, ouvertes aux professionnels de Santé mais aussi aux scientifiques et juristes, notamment dans es sciences biologiques et humaines appliquées à la santé. Pour plus d'informationsIl est possible, pour des étudiants d'origine www.cialisgeneriquefr24.com cialis scientifique ou médicale titulaire d'un Master, de réaliser une thèse d'université dans l'un des laboratoires reconnus comme Equipe d'Accueil. Pour encadrer des travaux de recherche (thèses d'université) et pour concourir aux fonctions de Professeur des Universités, il est nécessaire d'obtenir une habilitation à diriger des recherches (HDR).

Du är här

O
O
O

Det ger något att ge.

Att ta emot en elev från Praktiska Gymnasiet är att ge en ung människa yrkeskunskap och arbetslivserfarenhet. Det är värdefullt både för eleven och samhället. Men du, som företagare, har också något att vinna: en framtida arbetskamrat och ett smart sätt att anställa.
 

”Om man som företag vill ha bra, kunnigt folk i branschen då får man också ställa upp på att hjälpa till att få det. Det blir en del spring i början med en praktikant, men det ger med sig med tiden.”
Sven-Åke Braf, Hedin Bil
 

Vår idé

- från lärling till kollega.

Vår verksamhetsidé är att det eleven kan lära sig på en arbetsplats ska eleven få möjlighet att lära sig där. Skolan är givetvis ansvarig för elevens utbildning men samarbetet mellan skola och näringsliv är oerhört viktigt. Det är ju trots allt hos er, företagen, som eleven får chansen att använda de modernaste teknikerna och de senaste arbetssätten. Det är ni som är uppdaterade med det senaste inom branschen och kan ge eleven den moderna kunskap som han/hon behöver.
 
I skolan får eleven lära sig grunderna i sitt yrke, eleven får chans att öva och pröva. Det är viktigt att få gå i skolan för att få en viss grundförståelse för de teoretiska ämnena. Det är bra att eleven lär sig språk, matte, och samhällsvetenskap för att ha en grund att stå på.
 
På sin praktik (APL =arbetsplatsförlagt lärande) lär sig eleven hur det fungerar i verkligheten. Han/hon får känna av press, stress och goda arbetskamrater, på ett sätt som inte går att fejka inne på skolan.
 
Ni lär känna eleven på djupet och får chansen att forma er nästa anställda. Visst låter det bra?!
 

Tack!

Som skolan mitt i arbetslivet är vi särskilt glada för samarbeten med företag och organisationer som innebär att våra elever får extra resurser eller särskilda möjligheter att pröva nya tekniker inom sina respektive yrkesområden.
 
Vi vill rikta ett varmt tack till följande företag som bidrar till att stärka framtidens yrkesarbetare, genom att på olika sätt stötta våra program inom Praktiska Gymnasiet:
 

Ifö Contura Steel AB låter Praktiska Gymnasiets VVS-elever prova nylanserat vattenlås

Contura Steel är dotterbolag till Ifö Sanitär. De ansvarar för produktion och utveckling av det rostfria sortimentet inom produkter för VVS. Bert Ola Nilsson Sohl, platschef på Contura Steel i Mörrum, har tagit initiativet att låta elever på VVS-programmet på Praktiska Gymnasiet prova det nylanserade vattenlåset Ifö Contura Pro.
 
Ifö Contura Pro har flera fördelar. Vattenlåset är självrensande, lättmonterat och flexibelt för olika typer av installationer, för att nämna några.
 
Samarbetet med Contura Steel ger framtidens VVS-montörer möjlighet att ta del av viktig produktutveckling inom branschen, vilket bidrar till att stärka deras utbildning.
 
Läs mer om Ifö Contura Steel på www.conturasteel.se
 

IFÖ Sanitär utrustar VVS-programmet på Praktiska

Ifö Sanitär är Nordens ledande tillverkare av VVS-produkter för kök och badrum. Ifö utrustar Praktiskas VVS-program med sanitetsporslin, duschar och rostfria produkter för att bidra till en hög kvalitet inom den gymnasiala yrkesutbildningen för framtida VVS-tekniker.
 
- Vi gillar konceptet lärling. Branscherna får möjlighet att aktivt påverka framtidens arbetskraft genom relevant kunskap, säger Lars Bertil Håkansson, VD för IFÖ Sanitär AB. Även för eleven är det ju en enastående möjlighet att komma ut tidigt i arbetslivet och redan under sin skoltid hinna vara på en arbetsplats under en treårsperiod. Att 70% av eleverna får jobb efter utbildningen tycker vi gör Praktiska-konceptet väl värt att stötta!
 
- Vi tackar Ifö för denna insats som är väldigt uppskattad på våra skolor.  Det är värdefullt för våra elever att få arbeta med de senaste produkterna från olika branscher. Våra elever blir tränade i/med de senaste teknikerna och kan därför bidra med ny kunskap ute på sina praktikplatser. Vi tror att sådan här samverkan gynnar alla parter, säger Jarl Uggla VD för Praktiska Sverige AB.
 
Läs gärna mer om IFÖ Sanitär på www.ifo.se
 

Världsledande batteriladdare stöttar Praktiskas fordonsutbildningar - CTEK

Batteriladdartillverkaren CTEK har beslutat att stötta fordonsutbildningen inom Praktiska med det senaste inom batteriteknik. De avancerade batteriladdarna MXS 5.0 och MXS 10.0 kommer att finnas på utvalda Praktiska-skolor som erbjuder fordonsprogrammet.
- Vi är glada att kunna stötta Praktiska-konceptet som med sin idé om arbetsplatsundervisning och lärlingsutbildningar ger över 70% av eleverna jobb direkt efter utbildningen, säger CTEKs VD Michael Mononen. Genom att kunna lära ut det senaste inom batteriladdartekniken bidrar vi till Praktiskas vision att vara en skola mitt i arbetslivet, och tillsammans skapar vi verklig samhällsnytta.
 
CTEK Sweden AB utvecklar och tillverkar batteriladdare för alla typer av blysyrabatterier, både för privat och professionell användning. CTEK är ett innovativt företag och har utvecklat en spjutspetsteknologi som gör deras batteriladdare och tillbehör unika. Sedan starten år 2000 har CTEK sålt mer än 4 miljoner laddare i 60 länder runt om i världen och är leverantör till många av världens mest aktade fordonstillverkare, se mer på www.ctek.se.